Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αφιερωμένο στην Ποντιακή διατροφή το νέο ημερολόγιο των Αργοναυτών Μεσημερίου

Αφιερωμένο στην Ποντιακή διατροφή το νέο ημερολόγιο των Αργοναυτών Μεσημερίου
Αφιερωμένο στην Ποντιακή διατροφή το νέο ημερολόγιο των Αργοναυτών Μεσημερίου

Ένα εύχρηστο ημερολόγιο για το 2017 αφιερωμένο στην υγιεινή ποντιακή διατροφή, εξέδωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες».

Μάλιστα με αφορμή την έκδοση του ημερολογίου που είναι αφιερωμένο στις υγιεινές επιλογές της ποντιακής διατροφής, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, όπου μίλησαν ο Θωμάς Σαββίδης, καθηγητής βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συγγραφέας του βιβλίου «Η διατροφή στον Πόντο» και η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μαρία Σαρίδου στην ποντιακή ταβέρνα «Ελλήνων Γεύσεις» στο Μεσημέρι.

Με χορηγία πρώτων υλών από παραγωγούς του Μεσημερίου, μέλη και φίλες των «Αργοναυτών» μαγείρεψαν τις συνταγές του ημερολογίου, ώστε να δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.


Οι μαγείρισσες που δημιούργησαν τις γευστικές απολαύσεις ήταν:

- Σούλα Παπαδοπούλου, σαλιγκάρια γιαχνί και σαλιγκάρια στιφάδο.
- Αγάπη Παπαδοπούλου, κιντέατα και τα λαλάγγια
- Δέσποινα Γρηγοριάδου, τανωμένον σουρβά.
- Πιπίνα Γρηγοριάδου, λάχανα με τα φασούλε.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν, το εκτροφείο σαλιγκαριών της Δέσποινας Λέλεκα, τα τυροκομικά προϊόντα Ιωάννη Γαβριηλίδη και το χονδρικό – λιανικό εμπόριο τροφίμων «Ο Μακεδόνας» του Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε η Δέσποινα Στεφανίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Μορφωτικού Ομίλου Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες».