Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Οι Πόντιοι τίμησαν τους υπόλοιπους συλλόγους στη Χίο

Οι Πόντιοι τίμησαν τους υπόλοιπους συλλόγους στη Χίο
Οι Πόντιοι τίμησαν τους υπόλοιπους συλλόγους στη Χίο

Για τέσσερις ημέρες χόρεψαν στους ρυθμούς του Πόντου, παρέλασαν με την Ποντιακή παραδοσιακή φορεσιά και τίμησαν με κάθε τρόπο τη φιλοξενία της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά στο νησί μας. Ο λόγος για τα δέκα πολιτιστικά σωματεία της Χίου που συμμετείχαν μαζί με τον σύλλογο Ποντίων στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την υποδοχή και φιλοξενία της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά στη Χίο και που το απόγευμα της Τρίτης βραβεύθηκαν από τον σύλλογο Ποντίων για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους.

Σε μια λιτή τελετή που συνοδευόταν από απολαυστικές Ποντιακές λιχουδιές και χορό, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Χίου απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες συμμετοχής στους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων του Αγίου Γεωργίου Συκούση, Χαλκειούς, Ζυφιά και σύλλογο Αγίας Παρασκευής, Βερβεράτου, Κέντρου Παράδοσης και Λαογραφίας «Νηρηίδες», ΠΕΚΕΒ, Εκπολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φρουρίου Άγιος Γεώργιος, ΜΕΟΘ, Σύλλογο Φίλων Βρονταδούσικων Εθίμων.


«Ήταν το αποχαιρετιστήριο μάθημα χορού της χρονιάς και σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια μικρή δεξίωση για όλους εκείνους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά.

Θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για τη στήριξη τους και για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις τους απονείμαμε μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Δημήτρης Νικολαΐδης προσθέτοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον «Μαχαλά», που φέτος αναμένεται να είναι εντυπωσιακότερος από τον περσινό και με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή χορευτών. 

Πηγή: Πολίτης