Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Βασιλόπιτα και βραβεύσεις στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

Βασιλόπιτα και βραβεύσεις στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης
Βασιλόπιτα και βραβεύσεις στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

Την βασιλόπιτα του έκοψε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση της νέας χρονιάς τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο βουλευτής κ. Στογιαννίδης Γρηγόριος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δρεμσίζης Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης, εκπρόσωποι του Δ’ΣΣ και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ. Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εβριτών, των Σαρακατσαναίων, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, πολλά μέλη και παιδιά μελών.


Πέρα από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας τιμήθηκαν και φέτος τα παιδιά των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στα Σχολεία των η πέτυχαν σε ΑΕΙ ΤΕΙ την προηγούμενη χρονιά ως μία συμβολική χειρονομία να επαινεθούν οι προσπάθειες τους αλλά και των εκπαιδευτικών που σκύβουν με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα παιδιά μας για να τους οδηγήσουν στους δρόμους της γνώσης και της επιτυχίας.

Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα μέλη του συλλόγου για τις δραστηριότητες του και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσπάθεια στην διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελληνισμού του Πόντου.

Στην σύντομη απάντηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος, πέρα από τις ευχαριστίες και ευχές αναφέρθηκε στην κορυφαία εκδήλωση του 2016, το «12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης και ευχαρίστησε τους φορείς αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή.

Στην όμορφα διακοσμημένη αίθουσα οι δραστήριες κυρίες του συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.