Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Την ετήσια χοροεσπερίδα της πραγματοποίησε η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο "Παναγία Σουμελά"

Την ετήσια χοροεσπερίδα της πραγματοποίησε η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο "Παναγία Σουμελά"
Την ετήσια χοροεσπερίδα της πραγματοποίησε η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο "Παναγία Σουμελά"


Μια απέραντη λαοθάλασσα, κατέκλυσε το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, το πολυτελέστατο "Crystal", στο οποίο η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο "Παναγία Σουμελά", πραγματοποίησε τη φετινή ετήσια χοροεσπερίδα της.

Τον ωραίο αυτόν κόσμο της παροικίας, Ποντίων και αμέτρητων λοιπών Ελλήνων καλησπέρισε ο τελετάρχης της βραδιάς Μίλτος Τσαβδαρίδης, ο οποίος χωρίς χρονοτριβή, κάλεσε στο μικρόφωνο τον πρόεδρο της Αδελφότητας Χρήστο Κοτσαμποϊκίδη.

Παίρνοντας το μικρόφωνο ο πρόεδρος, καλωσόρισε με λόγια καρδιάς τον κόσμο, για να κλείσει το χαιρετισμό του με θερμές ευχές προς όλους, για τον καινούργιο χρόνο.

Ακολούθησαν στο μικρόφωνο με σύντομους χαιρετισμούς, ο Γ. Πρόξενος Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος την Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Κώστας Τσιλφίδης και ο Επίσκοπος Ανδίδων Θεοφιλέστατος κ. Χριστοφόρος, ο οποίος ευλόγησε και το δείπνο.

Αναφέρουμε επίσης, την παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη, επικεφαλής μελών του Δ.Σ. αλλά και πολυπληθούς αντιπροσωπείας άλλων Συλλόγων και οργανωμένων φορέων της Παροικίας.

Ενώ γινόταν το σερβίρισμα του θαυμάσιου φαγητού, η εκλεκτή ποιότητα του οποίου, χαρακτηρίζει πάντα το φιλόξενο "Crystal", έγινε η παρουσία όλων των χορευτικών της Αδελφότητας, που ξεσήκωσε ολόκληρη την αίθουσα σ' ένα συνεχές κρεσέντο, τρανταχτών χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Άκρως εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση των μικρών μαθητών, της “Σχολής Λύρας", που διευθύνει ο δεξιοτέχνης λυράρης Λάζος Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια άρχισε το παραδοσιακό Ποντιακό Γλέντι και την πρωτοβουλία της χοροεσπερίδας, να παίρνει στα χέρια της μια φανταστική πολυμελής ορχήστρα, με πόντιους δεξιοτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και από ντόπιους καλλιτέχνες, όπως οι: Κώστας Θεοδοσιάδης, Λάζος Ιωαννίδης, Δημήτρης Τεπερεκίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Μιχαϊλίδης και Σάκης Παπαδόπουλος.

Η πίστα γέμισε από κόσμο, που χόρευε συνεχώς τους πανάρχαιους ελληνικούς χορούς του Πόντου, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Η βραδιά ήταν μια πανδεσία, αυθεντικής παραδοσιακής ψυχαγωγίας.