Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Με Ποντιακή λύρα και νταούλια έκοψαν την πίτα τους στη Χίο

Με Ποντιακή λύρα και νταούλια έκοψαν την πίτα τους στη Χίο
Με Ποντιακή λύρα και νταούλια έκοψαν την πίτα τους στη Χίο

Διατηρούν με πάθος τα ήθη και έθιμα τους, αγαπούν την παράδοση και δίνουν πάντοτε βροντερό παρόν σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου τους.

Ο λόγος για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Ποντίων Χίου που το περασμένο Σάββατο χόρεψαν στους ρυθμούς του νταουλιού και της Ποντιακής λύρας συνοδεύοντας με μουσική και χορό την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι ο Πόντος ζει και είναι παντού. Παράλληλα τα μέλη του ΔΣ τίμησαν τους αφανείς ήρωες-μέλη που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση τόσο της 1ης Γιορτής Ποντιακού Μαχαλά όσο και στις εκδηλώσεις που συνόδευσαν την έλευση της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά στο νησί. «Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, όσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο, είτε έχουμε Χιακή καταγωγή, είτε όχι, αποδείξαμε και θα αποδεικνύουμε συνεχώς ότι μπορούμε να αναδεικνύουμε τα ήθη, τα έθιμα μας, τις παραδόσεις μας, μακριά από πολιτικούς, ψεύτικες υποσχέσεις και θεωρίες χωρίς αντίκρισμα και καμία ουσία», ανέφερε με νόημα ο Δημ. Νικολαϊδης, δίνοντας ραντεβού για την εκδήλωση της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της 2η γιορτής Ποντιακού Μαχαλά το καλοκαίρι. Τυχερή της βραδιάς αναδείχθηκε η Νάντια Λιβέρη που κέρδισε το φλουρί της πίτας.

Πηγή: Πολίτης