Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Την Βασιλόπιτά της, έκοψε η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας

Την Βασιλόπιτά της, έκοψε η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της. Πλήθος κόσμου παρευρέθη στο κάλεσμα της ένωσης ενώ τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τα παιδιά του χορευτικού τμήματος, υποδέχτηκαν τους καλεσμένους με τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Λιαδάκης, δίνοντας τις ευχές του στον κόσμο, αναφέρθηκε για το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της ένωσης. Στη συνέχεια η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα-Νάννου Παπαθανασίου στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στις χαμένες αλλά όχι ξεχασμένες πατρίδες.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν η βράβευση του μέλους της ένωσης, Θεοδοσίας Γιαζιτζίδου, η οποία κατέκτησε πρόσφατα τη πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing.

Τίμησαν με τη παρουσία τους επίσης, η Πρόεδρος Δ.Σ. Μαρία Πολύζου-Καραβασίλη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και συλλόγων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Τη Βουλευτή Β΄Πειραιά  Νίνα Κασιμάτη εκπροσώπησε η κα Καραγιάννη. Την πίτα της ένωσης ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος πατήρ Αναστάσιος.

Τη βραδιά έκλεισε το χορευτικό τμήμα της ένωσης, ξεσηκώνοντας το κόσμο με τους Ποντιακούς χορούς.

Πηγή: Salamis