Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Οι βασιλόπιτες «κρύβουν»… αυτογνωσία στον Σύλλογο «Ο Εύξεινος Πόντος»

Οι βασιλόπιτες «κρύβουν»… αυτογνωσία στον Σύλλογο «Ο Εύξεινος Πόντος»
Οι βασιλόπιτες «κρύβουν»… αυτογνωσία στον Σύλλογο «Ο Εύξεινος Πόντος»

Βιβλία για την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού στους τυχερούς των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οχτώ βασιλόπιτες έκοψαν διαδοχικά το τελευταίο διήμερο οι χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος». Στους κόλπους του δραστήριου συλλόγου λειτουργούν 8 χορευτικά τμήματα, κάθε ένα από τα οποία έκοψε τη δική του βασιλόπιτα για να γιορτάσει τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς.

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και οπωσδήποτε χορευτική πρόοδο μέσα στο 2017, ενώ οι τυχεροί από κάθε χορευτική ομάδα παρέλαβαν από ένα πολύτιμο δώρο που θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν βαθύτερα την ιστορία των προγόνων τους. Συγκεκριμένα, σε κάθε φλουρί αντιστοιχούσε ως δώρο το βιβλίο-εγκυκλοπαίδεια του Χρήστου Σαμουηλίδη, με τίτλο «Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού», των εκδόσεων Λιβάνη.

Τα πρώτα 4 βιβλία δόθηκαν την Κυριακή σε μέλη της α’ και της β’ παιδικής ομάδας, της εφηβικής ομάδας και της ομάδας παραστάσεων. Οι τυχερές της ημέρας ήταν αντίστοιχα η Χριστίνα Κεσογλίδου, η Χριστίνα Δελή, η Στεφανία Κουλέλη και η Ελένη Δημοτζίκη.

Σειρά να κόψουν τη βασιλόπιτά τους είχαν τη Δευτέρα οι 4 χορευτικές ομάδες ενηλίκων του Συλλόγου. Οι τυχεροί που στα κομμάτια τους έπεσαν τα ισάριθμα φλουριά, ήταν από την α’ ομάδα η Άννα Ροσενλή, από τη β’ ομάδα η Αγάπη Ελευθεριάδου, από τη γ’ ομάδα ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος και από τη δ’ ομάδα η Γιώτα Αγγελίδου.

Να σημειωθεί ότι ο εορταστικός κύκλος στον Σύλλογο Ποντίων «Ο Εύξεινος Πόντος» θα κλείσει σήμερα, Τρίτη, με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας στο τμήμα Χορωδίας. Το δώρο για το τυχερό μέλος του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι το εξαίρετο πόνημα του Γιάννη Γκόσιου «Χρύσανθος- Ένας Θρύλος περνάει στο σήμερα», από τις εκδόσεις Κυριακίδη!

Πηγή: InKomotini