Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εν μέσω κρίσης η ΔΙΣΥΠΕ, ανακοίνωσε το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού

Εν μέσω κρίσης η ΔΙΣΥΠΕ, ανακοίνωσε το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού
Εν μέσω κρίσης η ΔΙΣΥΠΕ, ανακοίνωσε το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού

Χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά και το τέλος εργασιών του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου, συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο της, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΙΣΥΠΕ μετά το τέλος της συνεδρίασης της αναφέρει σχετικά ότι:

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παρχαρίδη στα γραφεία της Π.Ο.Ε με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Παρόντες ήταν τα 28 από τα 41 μέλη του Δ.Σ με την συμμετοχή συμβούλων από Ευρώπη και Αυστραλία με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. κ. Γιώργος Παρχαρίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία του έκτακτου συνεδρίου με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Εστίασε στη συνεχόμενη απουσία των προέδρων των τριών ομοσπονδιών εξωτερικού ήτοι Ευρώπης, ΗΠΑ-Καναδά και Αυστραλίας, η οποία δυστυχώς δεν βοήθησε την πορεία των διαβουλεύσεων για την τροποποίηση του καταστατικού οι προτάσεις των οποίων υιοθετήθηκαν στο 80% και επρόκειτο να συζητηθούν στο έκτακτο συνέδριο στο οποίο και δεν εμφανίσθηκαν. Δήλωσε για άλλη μια φορά την προσήλωσή του στην απόλυτη νομιμότητα του Δ.Σ. και σεβόμενος το καταστατικό και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου στις 5-6 Αυγούστου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι οι σύμβουλοι επί του θέματος. Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς το θέμα της τήρησης της νομιμότητας, της διοργάνωσης του συνεδρίου τον Αύγουστο του 2017, της έντονης κριτικής στους προέδρους των ομοσπονδιών Ευρώπης, ΗΠΑ και Αυστραλίας για την απουσία τους από το τραπέζι του διαλόγου όπου ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, αλλά έχει υποχρέωση στο φορέα που εκπροσωπεί να παρίσταται.

Το μέλος του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Γιώργος Αμαραντίδης διάβασε την επιστολή των τριών προέδρων της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. Γιώργου Τσορακλίδη, Γιώργου Αμαραντίδη και Γιάννη Μπουρσανίδη για την ελλιπή ενημέρωση των σωματείων της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. για τα τεκταινόμενα στη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παρχαρίδη για την εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία στον Πειραιά σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πειραιά. Έγινε επίσης ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα για την κατάσταση του ταμείου και το κόστος της εκδήλωσης στη Βουλή των Λόρδων λόγω απουσίας του ταμία.

Η συνεδρίαση έκλεισε με πλήρη ταύτιση απόψεων σε δύο επιπλέον θέματα.
1) Αναγκαιότητα μείζονος σημασίας η διατήρηση του οργάνου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.
2) Η συνέχιση του διαλόγου με τις ομοσπονδίες του εξωτερικού μέχρι να εξευρεθεί οριστική λύση με τη συμμετοχή όλων.

Σχετικά θέματα