Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εντυπωσίασε και συγκίνησε ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία πανομογενειακή πριν την εθνική παρέλαση

Εντυπωσίασε και συγκίνησε ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία πανομογενειακή πριν την εθνική παρέλαση
Εντυπωσίασε και συγκίνησε ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία πανομογενειακή πριν την εθνική παρέλαση

του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Περισσότερα από 300 άτομα κατέκλυσαν το Σταθάκειο, την περασμένη Πέμπτη 23 Μαρτίου, για την τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση πριν την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρου του Μανχάταν. Η συγκέντρωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμμετείχαν, ο τελετάρχης Ιβάν Σαββίδης, οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην παρέλαση και τα μέλη του Λυξκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Παρευρέθηκαν επίσης και καλεσμένοι της Ομοσπονδίας, όπως επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πτέραρχος Γρηγόρης Πεζεράκος, ο ναύαρχος Λιμενικού εν αποστρατεία Σταύρος Μιχαηλίδης, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Μανωλάς, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, Ιερόθεος, ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, κ.α.

Ωστόσο εκείνος που ξεσήκωσε τον κόσμο με την φλόγα του για την Ελλάδα, ήταν ο τελετάρχης Ιβάν Σαββίδης.

«Απόψε είμαι υπερήφανος για σας και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα έχουμε την καλύτερη παρέλαση», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας.

Παρουσιάζοντας τον τελετάρχη Ιβάν Σαββίδη, είπε ότι είναι μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Απόδημου Ελληνισμού και από τους ελάχιστους που έβαλαν πλάτες για την Ελλάδα και γι’ αυτό αξίζει κάθε τιμής.

«Πρέπει η Ελλάδα να επενδύσει στην Ομογένεια», επανέλαβε ο Πέτρος Γαλάτουλας.»Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη για να κλειστεί στα γεωγραφικά της σύνορα. Είναι παντού», ήταν το μήνυμα του γενικού προξένου, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρας.

Την υπερηφάνεια της για την ελληνική της καταγωγή εξέφρασε με άψογα ελληνικά η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, Ιουλία Κοκκώση.

Εντυπωσίασε και συγκίνησε ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία πανομογενειακή πριν την εθνική παρέλαση

Συγκίνησε με την ομιλία του – μέσω μεταφραστή – ο Ιβάν Σαββίδης.

«Είμαι ένας Ελληνας της διασποράς. Άκουσα με προσοχή όλους σας και κάποια λόγια μπήκαν στην ψυχή μου και τις σκέψεις αυτές θα πάρω μαζί μου.

Ο κ. Σαββίδης στάθηκε ιδιαίτερα στα λόγια του γενικού προξένου και της Μις Ανεξαρτησία και επισήμανε την μαζική έξοδο από την Ελλάδα της νεολαίας, η οποία πλέον συμπληρώνει τη διασπορά.

«Από την Ελλάδα φεύγουν οι καλύτεροι, γιατί το 30?% των Ελλήνων δεν έχει δουλειά κι από αυτούς το 60% είναι νέοι», είπε ο Ιβάν Σαββίδης, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «ανεπίτρεπτο για όσους αγαπούν την Ελλάδα».

Μίλησε για την εμπειρία που βίωση κατά την περυσινή του επίσκεψη στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι συνάντηση εδώ μια Ελλάδα πολύ πιο συναισθηματική και άξια.

«Είμαι πολύ ευτυχής που σ’ αυτή την πιο σημαντική μέρα θα είμαι ο τελετάρχης της παρέλασης. Είναι ιδιαίτερη τιμή και εμπιστοσύνη και πάντα σκέφτομαι πως θα θα ξεπληρώσω, για να πει ο κόσμος πως κάναμε σωστά και τον εμπιστευθήκαμε», είπε ο κ. Σαββίδης.

Γεννημένος στη Ρωσία από Ελληνες Πόντιους γονείς, είπε πως αγαπά τη γλώσσα της μητέρας του και πολλές φοβάται όταν διαβάζει ιερά κείμενα μήπως μεταφερθούν γλωσσικά του λάθη.

Τόνισε ότι η Ελευθερία της Ελλάδας ήλθε από τη Διασπορά και ότι μόνον όποιος χάσει την ανεξαρτησία του μπορεί να καταλάβει τη σημασία της.

«Είμαι ένας από εσάς και πολύ υπερήφανος για σας. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ζήσει για πάντα, γιατί δεν μπορεί να πεθάνει», κατέληξε ο Ιβάν Σαββίδης.

Πηγή: Greek News