Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται το έκτακτο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται το έκτακτο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ
Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται το έκτακτο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ

Συνεχίζονται την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 11:00 π.μ. οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου» του Δημαρχείου Πανοράματος με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες είχαν διακοπεί, στις 6 Αυγούστου 2016 με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης για να γίνει και πάλι διαβούλευση με τους προέδρους των άλλων ομοσπονδιών του κόσμου μέχρι το τέλος του 2016, έτσι ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια να βρεθούν όλες οι ομοσπονδίες και πάλι μαζί και να συζητήσουν τις αλλαγές του καταστατικού.

Κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

Έτσι λοιπόν με επιστολή της η ΔΙΣΥΠΕ στις 25 Ιανουαρίου 2017 ενημέρωσε τις ομοσπονδίες - μέλη της, ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες του εκτάκτου Παγκοσμίου Συνεδρίου που ξεκίνησε τις εργασίες του στις 6 Αυγούστου 2016, όταν και διεκόπη, με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Ήδη, με επιστολές τους, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ - Καναδά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, έχουν ενημερώσει ότι δεν θα παρευρεθούν στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους στο έκτακτο συνέδριο καθώς και πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις.

Στο κείμενο που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΣΥΠΕ, για την τροποποίηση του καταστατικού.

Ερωτηματικά όμως γεννώνται με ποια σύνθεση το Δ.Σ. της ΔΙΣΥΠΕ καταθέτει αυτές τις προτάσεις.



Σχετικά θέματα

- Ο.Π.Σ.Α.: εκτός πραγματικότητας το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.E.