Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή διοργανώνει η νεολαία της Π.Ο.Ε.

Εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή διοργανώνει η νεολαία της Π.Ο.Ε.
Εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή διοργανώνει η νεολαία της Π.Ο.Ε.

Στα πλαίσια των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει μία σειρά εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό του Πόντου.

Ο 1ος Κύκλος συζητήσεων θα ξεκινήσει την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» (Όθωνος 12, Σταυρούπολη), με θέμα την Ποντιακή Διατροφή.

Στην εκδήλωση καλεσμένοι ομιλητές είναι ο κ.Θωμάς Σαββίδης, Βιολόγος Χημικός Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κα. Ελένη Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων.

Η ομιλία του κ.Θωμά Σαββίδη θα έχει ως θέμα την Ποντιακή διατροφική κληρονομιά, ενώ η κα. Ελένη Βασιλειάδου θα μιλήσει για τα Ποντιακά εδέσματα κατά την περίοδο της Σαρακοστής, την οποία και διανύουμε.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή των εδεσμάτων από την κα. Βασιλειάδου, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Σαββίδη θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το κοινό, το οποίο και θα γευθεί τα προϊόντα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έρθουν οι νέοι όλων των συλλόγων σε επαφή με την ποντιακή κουζίνα και να γνωρίσουν τα οφέλη της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά θέματα