Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μία νέα ταινία με τίτλο: «Το κρύο της Τραπεζούντας - Kalandar Sogugu» (Video)

Μία νέα ταινία με τίτλο: «Το κρύο της Τραπεζούντας - Kalandar Sogugu» (Video)
Μία νέα ταινία με τίτλο: «Το κρύο της Τραπεζούντας - Kalandar Sogugu» (Video)

Από την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες μία ταινία από την γειτονική Τουρκία με τίτλο «Το κρύο της Τραπεζούντας - Kalandar Sogugu».

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φιλμ ήταν η επίσημη Τούρκικη υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία της καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Υπόθεση

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένεια του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.

Γυρισμένο σε τέσσερις εποχές, «Το Κρύο της Τραπεζούντας» απεικονίζει μια ιστορία ενός απλού ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή επιβίωσης, γεμάτη δυσκολίες, αλλά αλληλένδετα συνδεδεμένη με την απρόσμενη φύση.

Μια στοχαστική ταινία, υπέροχα κινηματογραφημένη, με εξαιρετικές βραβευμένες ερμηνείες του ζευγαριού των πρωταγωνιστών. Η φετινή πρόταση της Τουρκίας στα ΟΣΚΑΡ για την κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ιδιαίτερα θετική ήταν η κριτική του The Hollywood Reporter για την ταινία.