Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο χορός του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης (Φωτο - Video)

Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων "Κομνηνοί" Νέας Υόρκης
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων "Κομνηνοί" Νέας Υόρκης

του Δημήτρη Τσάκα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των ομογενών στην εκδήλωση για την 52η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «Terrace on The Park» στο Φλάσινγκ.

Τα χορευτικά του Συλλόγου παρουσίασαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες του Πόντου, ερμήνευσαν με λεβεντιά και χάρη τους χορούς και για μια ακόμη φορά έκλεψαν την παράσταση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειος Λούρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, οι πρώην και νυν πρόεδροι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Ηλίας Τσεκερίδης και Κώστας Τσιλφίδης, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, καθώς και αντιπροσωπείες από αδελφικά ποντιακά σωματεία με τους προέδρους τους, «Πόντος» από το Κονέκτικατ, «Ευξεινος Πόντος» Μόντρεαλ, η Ποντιακή Εστία Βοστώνης, καθώς και εκπρόσωποι των μακεδονικών συλλόγων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Τσεκερίδης, Κώστας Τσιλφίδης, Μάνος Κουμπαράκης, π. Βασίλειος Λούρος, Δημήτρης Μολοχίδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης και Γιώργος Τσιλφίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Τσεκερίδης, Κώστας Τσιλφίδης, Μάνος Κουμπαράκης, π. Βασίλειος Λούρος, Δημήτρης Μολοχίδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης και Γιώργος Τσιλφίδης

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μολοχίδης ευχαρίστησε ένα ένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγαστή συνεργασία τους τον τελευταίο χρόνο, που το αποτέλεσμα με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις αποτυπώθηκε στο πλούσιο φωτογραφικό ημερολόγιο του 2017, αντίτυπα τα οποία υπήρχαν στα τραπέζια της αίθουσας.

Ευχαρίστησε επίσης όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ΔΣ και τη συνεχή ηθική και οικονομική τους συμπαράσταση προς τον σύλλογο και αναφέρθηκε στις προσεχείς εκδηλώσεις της άνοιξης.

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης
Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης

Ερωτηθείς για το μυστικό της επιτυχίας, ο κ. Μολοχίδης υπογράμμισε ότι έγκειται στην αφοσίωση όλων στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων και στην αποφασιστικότητα να αναβαθμίσουμε το ρόλο του συλλόγου μας στην Ομογένεια, καθώς επίσης και στον αγώνα για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά του συλλόγου, 40 νέες και νέοι συμμετείχαν στα 3 χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Παρουσίασαν διαφορετικούς χορούς από πολλές περιοχές του Πόντου.

Το χειροκρότημα συνεχές και παρατεταμένο για τα παιδιά των χορευτικών και την χοροδιδάσκαλο Ελένη Τσαρσιταλίδου, που κάθε Παρασκευή απόγευμα, για δέκα μήνες τον χρόνο, κάνουν συνεχείς πρόβες, προβάλλοντας ένα μεγάλο κομμάτι του πλούσιου Ποντιακού πολιτισμού», συμπλήρωσε ο κ. Μολοχίδης.


Καινοτομία

Ο Σύλλογος Ποντίων τα περασμένα Χριστούγεννα εξέπληξε τα μέλη και τους φίλους με το Ημερολόγιο του Ετους 2017, το οποίο απεικονίζει το μεράκι και την αγάπη των ηγετικών στελεχών για τον Σύλλογο και προβάλλει με μοναδικό τρόπο τις εκδηλώσεις και την πολυσχιδή δράση.

Πρόκειται για μια καινοτομία για τα δεδομένα της Ομογένειας διότι οι μήνες αναγράφονται στην αγγλική γλώσσα, στη νεοελληνική και στη ποντιακή διάλεκτο.

Κάθε μήνας συνοδεύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και οι γιορτές εκάστου μήνα.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα του Συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης

Παράλληλα, δημοσιεύονται και συνταγές μαγειρικής τις οποίες «κουβάλησαν» μαζί τους οι πρόσφυγες και τις οποίες διδάσκουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

Παράλληλα, καταγράφονται τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ατόμων που προσέφεραν τον οβολό τους για την εκτύπωση του ημερολογίου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ