Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

3ο υπαίθριο παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

3ο υπαίθριο παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
3ο υπαίθριο παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 (πριν το Σάββατο του Λαζάρου), από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί το 3ο υπαίθριο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Το 3ο υπαίθριο παζάρι γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Το παζάρι υποστηρίζουν
• Οικολογική ομάδα Μητέρα Γη
• Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας
• Σύλλογος προστασίας παιδιών Βενιαμίν
• 19ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης

Το Λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στεγάζεται από το 1990 στον 2ο όροφο του κτηρίου του συλλόγου της Ένωσης Ποντίων. Φιλοξενεί πάνω από 600 αντικείμενα, μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, κειμήλια συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες από τους παππούδες μας, τους πρόσφυγες που έφεραν μαζί τους από τον αλησμόνητο Πόντο.

Πολλά από τα κειμήλια έχουν συντηρηθεί, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Το κόστος της συντήρησης είναι μεγάλο. Αυτή είναι η βοήθεια στην οποία θέλουμε να συνδράμουμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα κειμήλια να συντηρηθούν ώστε να αντέξουν στον χρόνο.

Οι διοργανωτές καλούν όλο τον κόσμο να φέρουν αντικείμενα από το σπίτι τα οποία δεν χρειάζονται πλέον. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα cd, κάποιο μπιμπελό, μικρο έπιπλο, σχολικά είδη, είδη κουζίνας, αξεσουάρ, παιχνίδια. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση. Δεν συγκεντρώνουμε είδη ένδυσης και υπόδησης. Τα αντικείμενα αυτά θα πουληθούν σε συμβολικές τιμές σε συμπολίτες μας. Μπορείτε να δωρίσατε και κάποιο κειμήλιο για το λαογραφικό μουσείο.

Τα οφέλη των υπαίθριων παζαριών είναι πολλά. Με τα έσοδα υποστηρίζουμε κάθε χρόνο κάποια ομάδα, σύλλογο ή σχολείο. Αδειάζουμε το σπίτι μας από αντικείμενα σε αχρηστία. Με την επαναχρησιμοποίηση συμβάλουμε στην προστασία των πρώτων υλών του πλανήτη μας, της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθούν και τον χώρο που καταλαμβάνουν να αποθηκευτούν αν πεταχτούν. Δίνουμε την δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να προμηθευτούν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται σε πολύ χαμηλό κόστος, το οποίο σε πραγματική αξία μπορεί να μην μπορούσαν να το αποκτήσουν.

Τα αντικείμενα θα συγκεντρωθούν στην Ένωση Ποντίων Πιερίας που βρίσκεται στην Γυμναστηρίου 13 πίσω από το θεατράκι του Δημοτικού πάρκου, κάθε Παρασκευή από τις 6:30 μ.μ έως τις 8:00 μ.μ.

Τηλ. επικ. Ένωσης Ποντίων Πιερίας
- Μαίρη Αραβίδου: 6984080160
- Καλλιόπη Καμπερίδου 6942296810