Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά κειμήλια της Κρώμνης του Πόντου

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά κειμήλια της Κρώμνης του Πόντου
Παρουσιάζονται για πρώτη φορά κειμήλια της Κρώμνης του Πόντου

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στον Καταχά Πιερίας για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, θα γίνει αναβίωση του ταφικού εθίμου στα κοιμητήρια ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουχαπέτ, στο καφενείο «Αγέρι» με τη συμμετοχή του Κώστα και Γεωργούλη Ζαπουνίδη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από τον θεατρικό όμιλο «Ευθύμιος Καλεβράς» στο πνευματικό κέντρο με το έργο «Φτυστός ο μακαρίτης», της Πένυς Φυλαχτάκη σε σκηνοθεσία Ζωής Καραγιαννίδου.

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τον Βασίλη Κωνσταντινίδη, ωκεανογράφο – περιηγητή με θέμα «Ο πολιτισμός του Πόντου και την Θωμαή Κιζιρίδου, συγγραφέα - δημοσιογράφο, γενική γραμματέα της Αδελφότητας Κρωμναίων με θέμα «Η Κρώμνη του Πόντου».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά κειμήλια από την περιοχή της Κρώμνης.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταχά «Αριστοτέλης», η Κοιν.Σ.Επ. «Το κεπίν», ο Θεατρικός Όμιλος «Ευθύμιος Καλεβράς» και η Εκκλησιαστική επιτροπή.