Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη υποδέχθηκαν πιστοί στον Άγιο Νικόλαο Δράμας

Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη υποδέχθηκαν πιστοί στον Άγιο Νικόλαο Δράμας (φωτο)
Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη υποδέχθηκαν πιστοί στον Άγιο Νικόλαο Δράμας

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη γιόρτασε ο πιστός και φιλάγιος λαός της Δράμας τον Ευαγγελισμό Θεοτόκου και τη Σύναξη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Aχαλκαλάκι καί Κουμούρτο κ. Νικολάος και Δράμας κ. Παύλος υποδέχτηκαν τη λάρνακα του Οσίου Γεωργίου και στη συνέχεια εψάλη ο πανηγυρικός ἑσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ στάση των Χαιρετισμών. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος μίλησε επίκαιρα. Έψαλε η χορωδία το Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό την διεύθυνση των καθηγητών κ. Κωνσταντίνου Παυλίδη και κ. Νικολάου Στεφανάκη.

Το πρωί, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Δράμας, χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε το Θείο λόγο στον εορτάζοντα ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Δράμας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη δοξολογία για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους στον αύλειο χώρο του στον αύλειο χώρο του Ναού.

Την Κυριακή, Δ’ Νηστειών, εορτάστηκε στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Δράμας η Σύναξη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Γεωργίου.