Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στην Καλλίφυτο Δράμας

Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στην Καλλίφυτο Δράμας
Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στην Καλλίφυτο Δράμας

Στην Αίθουσα Θεάτρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αιμίλιος Θ. Καλαιτζίδης" στην Καλλίφυτο Δράμας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα» το Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 7:30 μ.μ.

Η παράσταση διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Πνευματικό Κέντρο "Αιμίλιος Θ. Καλαϊτζίδης" και Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου.


Πρωταγωνιστούν ο Τάκης Βαμβακίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι & στο ρόλο της Πόντιας γριάς).

Παίζουν: Φανή Αδαμίδου, Δαμιανός Νικολαΐδης, Χρύσα Συμεωνίδου, και η Έρρικα Νικολαΐδου
στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης.


Ένα αληθινό... pontische comedy show, η πρώτη επιθεώρηση στην ποντιακή διάλεκτο, υπόσχεται άφθονο γέλιο, τηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις της ποντιακής κουλτούρας...

Μια σατιρική, αλλά και νοσταλγική μουσικοθεατρική «περιπέτεια» που η ραχοκοκαλιά της είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως κι αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο.

Αυτές καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στην καθημερινότητα του Έλληνα, που είχε μάθει να την περνά «ζωή και κότα», αλλά σήμερα με την οικονομική κρίση, το έχει ρίξει στο... χαβίτς και στα κορκότα, παραδοσιακά εδέσματα με απλά υλικά, που έφερναν γρήγορα, νόστιμα και οικονομικά ένα πιάτο φαΐ στα τραπέζια των Ποντίων...

(Πληροφορίες στο 6986760435 ή 6932914854).

Γενική είσοδος: 10 Ευρώ

Τιμή προπώλησης: 8 Ευρώ

Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στην Καλλίφυτο Δράμας

Το e-Pontos επικοινώνησε τόσο με την πρόεδρο του Συλλόγου όσο και με το χοροδιδάσκαλο ζητώντας τους να μας μετ;φέρουν τις πρώτες εντυπώσεις από τις πρόβες για τη συμμετοχή του συλλόγου στην παράσταση και αλλά και την προετοιμασία.

Κατερίνα Ιωαννίδου,
Πρόεδρος Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιφύτου Δράμας

Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του προσφέρει το Κοινωφελές Ιδρυμα -Πνευματικό Κέντρο Αιμίλιος Καλαιτζίδης και η ολοκαίνουρια και μοναδική αίθουσα θεάτρου σε όλο το νομό Δράμας, ο σύλλογος θέλησε λίγο πριν το Πάσχα, να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Καλλιφύτου αλλά και όλης της Δράμας, να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν (για ακόμη μία φορά) μία μουσικοθεατρική, σατιρική, επίκαιρη  και απολαυστική επιθεώρηση.

Το "Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα" μας διασκεδάζει, μας εκπλήσσει, μας φέρνει μνήμες από το παρελθόν αλλά και μας προβληματίζει για το παρόν και το μέλλον μας.

Η διάθεση των συντελεστών της παράστασης φάνηκε από την πρώτη πρόβα με τον εκπληκτικό κ. Βαμβακίδη.

Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την παράσταση στις 9 Απριλίου στην Καλλίφυτο Δράμας.

Μιχάλης Παπάζογλου,
χοροδιδάσκαλος Πολ. Συλλόγου

Με μεγάλη χαρά ως δάσκαλος και ως χορευτής του συλλόγου συμμετέχω σε μία παράσταση που προάγει τον πολιτισμό με σύγχρονο τρόπο, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, Πόντιους και μη Πόντιους.

Είναι σημαντικό ότι οι συντελεστές του έργου μετέδωσαν σε όλους μας τον ενθουσιασμό και την αγάπη για αυτό που κάνουν και είμαστε λοιπόν όλοι πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας.


Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos


Σχετικά θέματα