Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ολοκληρώθηκε το ύπαιθρο παζάρι για το λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Ολοκληρώθηκε το ύπαιθρο παζάρι για το λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κατερίνης το 3ο υπαίθριο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Το παζάρι στο οποίο πωλούνταν μεταχειρισμένα αντικείμενα, διήρκεσε μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έχουν ως σκοπό την την συντήρηση των κειμηλίων που φιλοξενούνται στη λαογραφική συλλογή της Ένωσης Ποντίων.

Το 3ο υπαίθριο παζάρι έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Πιερίας και το υποστήριξαν η Οικολογική ομάδα Μητέρα Γη, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Το Λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στεγάζεται από το 1990 στον 2ο όροφο του κτηρίου του συλλόγου της Ένωσης Ποντίων. Φιλοξενεί πάνω από 600 αντικείμενα, μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, κειμήλια συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες από τους παππούδες μας, τους πρόσφυγες που έφεραν μαζί τους από τον αλησμόνητο Πόντο.

Πολλά από τα κειμήλια έχουν συντηρηθεί, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Το κόστος της συντήρησης είναι μεγάλο. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα κειμήλια να συντηρηθούν ώστε να αντέξουν στον χρόνο.