Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

6ος Λαϊκός αγώνας «Απάν Σο Ρακανόπον» - Στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου

6ος Λαϊκός αγώνας «Απάν Σο Ρακανόπον» - Στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
6ος Λαϊκός αγώνας «Απάν Σο Ρακανόπον» - Στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επταλόφου» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς) και το Δήμο Κιλκίς στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου κάθε έτους), διοργανώνει και προκηρύσσει τον 6ο Λαϊκό αγώνα Επταλόφου Κιλκίς 17000 μ., καθώς και αγώνα υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5000 μ., με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» που σημαίνει «Επάνω στο Λόφο», αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει ποντιακό όνομα.

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακριτές Επταλόφου νομού Κιλκίς, καλεί τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και μη, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να ζήσουν τη διαδρομή τιμώντας παράλληλα τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται ο αγώνας!

Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και ξεχωριστά που θα θυμίζουν την επίσκεψη στο όμορφο χωριό μας. Θα δοθούν επίσης πρωτότυπα διπλώματα.

Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος ποντιακός μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου με παραδοσιακό τρόπο, με τη συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής, επίσης όποιος επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεσης φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου και ευχάριστες εκπλήξεις για όποιον παραβρεθεί στον 5ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον».

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πληροφορίες για τον αγώνα και εγγραφές στον κ. Νίκο Αμοιρίδη στο τηλέφωνο 6987501822 και στο e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr.