Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Οι Ολυμπιονίκες τιμούν τη μνήμη των Γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου

Οι Ολυμπιονίκες τιμούν τη μνήμη των Γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου
Οι Ολυμπιονίκες τιμούν τη μνήμη των Γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου 

της Ν. Καζαντζίδου

Τιμώντας τη μνήμη χιλιάδων ποντίων που έχασαν τη ζωή τους οι Ολυμπιονίκες, Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννης Μελισσανίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Γιώργος Ποζίδης θα δώσουν το “παρών”και θα διαβάσουν αποσπάσματα ιστορικών βιβλίων, συμμετέχοντας στην εκδήλωση για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» διοργανώνει η Διεύθυνση του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Βούλα Πατουλίδου». 

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ενώ θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας–Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

“Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να τιμήσουμε το παρελθόν και την ιστορία μας αλλά και να διδαχθούμε από αυτά. Η ποντιακή γενοκτονία στοίχισε τη ζωή σε 335.000 ανθρώπους και αυτά είναι τραγικά γεγονότα που δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται”, σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου και διοργανωτής της εκδήλωσης Παναγιώτης Ζελελίδης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει απαγγελία κειμένων από ιστορικά βιβλία και προβολή ιστορικών στοιχείων και εικόνων. Την ίδια ώρα θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής όπου θα παρουσιάζονται έργα των εικαστικών: Σοφίας Αμπερίδου, Μελίνας Γιαλαμά, Άννας Δημάκη και Χρυσούλας Μπαρζόκα. 

Πηγή: ANA - MPA