Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της ΠΟΕ ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας

Δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της ΠΟΕ ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας
Δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της ΠΟΕ ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας

Ένας ακόμα σύλλογος, μετά το Φάρο Ποντίων, ανακοίνωσε πως με απόφαση του Δ.Σ. δεν θα συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στην πλατεία Αγίας Σοφίας η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος τονίζει:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία και στα μέλη του, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσίως, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), αναφορικά με τις Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (αρ.3/02.05.2017), αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η μη συμμετοχή του σωματείου μας στην εκδήλωση της Π.Ο.Ε., με το σκεπτικό ότι δεν νοείται να υφίσταται διαμάχη μεταξύ συμπατριωτών, εξαιτίας αναχρονιστικών ή και δυσνόητων αφορμών, όταν το Αίμα των Προγόνων μας επιτάσσουν την ενότητα, έστω για αυτήν την ημέρα της θλιβερής επετείου της 19ης Μαΐου.

Το λάβαρο του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας δεν είναι «τρόπαιο επίδειξης ισχύος», που θα το καπηλεύονται όσοι επιθυμούν να συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα τεχνητής διχόνοιας μεταξύ των Ποντίων. Ως ιστορική και ηθική επιταγή, θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αληθινών αγώνων, που προβάλλουν με θετικό τρόπο το ποντιακό στοιχείο.

Σχετικά θέματα