Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΣΕΠΕ: Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι πλέον γεγονός

ΟΣΕΠΕ: Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι πλέον γεγονός
ΟΣΕΠΕ: Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι πλέον γεγονός

Τις δικές τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση της εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη όσον αφορά τα εγκαίνια της Έδρας Ποντιακών Σπουδών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσααλονίκης.

Στην ανακοίνωση της η ΟΣΕΠΕ τονίζει:

Ένα πάγιο, διαρκές, δίκαιο και παραγωγικό αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού τίθεται σε άμεση τροχιά υλοποίησης με την τοποθέτηση ύστερα από ανάλογες ακαδημαϊκές διαδικασίες στην έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Κυριάκου Χατζηκυριακίδη.

Συγχαίρουμε από καρδιάς τον πανάξιο καθηγητή μας με την ευχή το ερευνητικό όσο και καθοδηγητικό του έργο να ανοίξει νέους δρόμους στην νεολαία μας στην προσπάθεια αναγνώρισης διεθνώς της Ιστορίας και της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Όλη αυτή η προσπάθεια θα ήταν ουσιαστικά ανέφικτη αν δεν υπήρχε η πατριωτική, Εθνικά υγιής και ωφέλιμη έμπρακτη ενίσχυση εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει αποδείξει ότι κανένα κόστος δεν είναι αρκετό για τον ίδιο για να τον σταματήσει από την στήριξη του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλα τα επίπεδα, και παράλληλα να καλύψει όλο αυτό το μεγάλο κενό το οποίο δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε η ελληνική πολιτεία, αλλά ούτε και ο οργανωμένος ποντιακός χώρος.

Ως ΟΣΕΠΕ πιστεύουμε πλέον ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ενίσχυση σοβαρή του αιτήματος διεθνοποίησης της Γενοκτονίας με συνέργειες τέτοιων επιστημόνων, σε πολύ υψηλού κύρους Πανεπιστήμια και με την συνεργασία πατριωτών οικονομικά ισχυρών με ταυτότητα Ποντιακή όσο και αδιαμφισβήτητη.

Εκ μέρους όλου το απόδημου ποντιακού ελληνισμού της Ευρώπης, θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν για την υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας, κλείνει η ανακοίνωση.

Σχετικά θέματα

- Αναλυτικό πρόγραμμα τελετής εγκαινίων της έδρας Ποντιακών Σπουδών

- Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιλά... Ποντιακά

«Η Παιδεία στον Πόντο». Μία έκθεση για τη σχολική ζωή στον Πόντο

- Ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, εκλέχτηκε ο πρώτος καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών

- Εγκαίνια της ίδρυσης επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ

- Είναι γεγονός: Η πρώτη έδρα Ποντιακών Σπουδών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο!

- Υπογράφει την Έδρα Ποντιακών Μελετών ο Ιβάν Σαββίδης με το ΑΠΘ

- Ρεπορτάζ και δηλώσεις για τη δημιουργία της έδρας Ποντιακών Μελετών (Video)