Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Διαγραφή του Ν. Ασλανίδη από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης - Τι απαντά ο ίδιος

Διαγραφή του Ν. Ασλανίδη από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης - Τι απαντά ο ίδιος
Διαγραφή του Ν. Ασλανίδη από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης - Τι απαντά ο ίδιος

Στη διαγραφή του Νίκου Ασλανίδη από μέλος του συλλόγου προχώρησε η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» με απόφαση του Δ.Σ. της.

Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση Ποντίων Μενεμένης παράλληλα με τους λόγους με τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή.

Οι λόγοι είναι:
1) Η αδιαφορία που έχει δείξει για το σωματείο μας                                                   
2) Τα πεπραγμένα του κατά την θητεία του στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.
3) Η μη ενημέρωσης του προς το Δ.Σ. του συλλόγου αναφορικά με την παραίτηση του από το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Η ανακοίνωση, όπως τονίζει ο σύλλογος σε ανακοίνωση του, έγινε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 γιατί δεν ήθελε ο σύλλογος να αμαυρώσει την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Ο Νίκος Ασλανίδης απάντησε άμεσα σχετικά με το θέμα της διαγραφής του με επιστολή του στην οποία τονίζει ότι:

Με έκπληξη ενημερώθηκα πριν από λίγο ότι διαγράφηκα από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης γιατί "αδιαφορούσα" για το σωματείο...

Κατά τραγική ειρωνεία πριν τρεις βδομάδες συναντήθηκα με την πρόεδρο του σωματείου και την ενημέρωσα αναλυτικά για την ΠΟΕ. Της εξήγησα με λεπτομέρειες την προσπάθεια που κάνω για τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία και μάλιστα την παρακάλεσα στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου να με καλέσει για να πω τους προβληματισμούς μου σε σχέση με τη λειτουργία της ΠΟΕ.

Επίσης τόνισα την ανάγκη να γίνει στη Μενεμένη μια εκδήλωση εν όψει της 19ης Μαΐου και προσφέρθηκα να είμαι ομιλητής και να προβάλλω οπτικό υλικό με μαρτυρίες για τη Γενοκτονία. 

Δυστυχώς αντί να με καλέσουν για την εκδήλωση με διαγράφουν χωρίς καν να απολογηθώ...

Λυπάμαι γιατί είμαι βέβαιος ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα πιέσεων από κάποιους που τρέφονται από τη διχόνοια και παίζουν παιχνίδια σε βάρος της μνήμης των προγόνων μας. Αυτές οι κινήσεις υπονομεύουν και αποδυναμώνουν τον αγώνα μας.

Αυτός ήταν εξάλλου και ο βασικός λόγος που παραιτήθηκα μαζί με τα άλλα οκτώ μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ. Λυπάμαι, όχι για την αντικαταστατική συμπεριφορά του σωματείου αλλά για τους εμπνευστές της κίνησης αυτής.

Φοβάμαι ότι η "κατά παραγγελία" διαγραφή δεν στρέφεται προς το πρόσωπο μου αλλά σε βάρος του αγώνα για την Ιστορική μας δικαίωση...

Νίκος Ασλανίδης

Σχετικά θέματα

- Ηχηρή παραίτηση - βόμβα στην ΠΟΕ - Ποιοι παραιτούνται και γιατί