Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

"Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα οργανωμένο σχέδιο" το θέμα της εκδήλωσης - μνήμης στα Τρίκαλα

"Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα οργανωμένο σχέδιο" το θέμα της εκδήλωσης - μνήμης στα Τρίκαλα
"Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα οργανωμένο σχέδιο" το θέμα της εκδήλωσης - μνήμης στα Τρίκαλα

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, όπου παρευρέθησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Ξεκινώντας την εκδήλωση, τα παιδιά του συλλόγου ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές απήγγειλαν το ποίημα "Πόντος, εν άστρον φωτεινόν".

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων κ. Κοσμάς Αποστολίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Ντίνος Μπάρδας ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Έφη Λεβέντη ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο σχετικά με την «Ιστορία του Πόντου» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πατήρ Βασίλειος Τσουφλίδης, θεολόγος και καθηγητής φυσικής και ηλεκτρονικής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα οργανωμένο σχέδιο».


Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν επίσης ο νέος Διοικητής της ΣΜΥ, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τσιπίδης καθώς και σπουδαστές της σχολής, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους.

Η Εύξεινος Λέσχη ευχαριστεί την Αντιπρόεδρο του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Στέλιο Καραγιώργο για την παραχώρηση και διαμόρφωση του χώρου.

Επόμενες δράσεις του συλλόγου:
- Συμμετοχή στις 18 και 19 Μαΐου στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς πανηγύρεως Παναγίας Σουμελά που διοργανώνει η Ι.Μ Τρίκκης και Σταγών στο Ριζαριό Τρικάλων, όπου υπάρχει αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
- Συμμετοχή στις 19 Μαΐου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φαρκαδόνας, για την Ιερά πανήγυρη του Αγίου Νικολάου.
- Συμμετοχή την Κυριακή 21 Μαΐου στις εκδηλώσεις της Π.Ε. Τρικάλων, όπου θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας στην πλατεία προσφυγικού συνοικισμού.