Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αν δεν ενωθούμε, θα πληγωθούμε!

Αν δεν ενωθούμε, θα πληγωθούμε!
Αν δεν ενωθούμε, θα πληγωθούμε!

του Παναγιώτη Θεοδωρίδη*

Αν δεν ενωθούμε θα πληγωθούμε!

Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι: Η διαφωνία είναι ζωή και όχι πρόβλημα. Ο σεβασμός της διαφορετικής φωνής επιβάλλεται, είναι υγεία.

Αυτό βέβαια δεν συνέβαινε πάντοτε. Δεν είναι η πρώτη φορά που στον οργανωμένο αλλά και στον "ανοργάνωτο" ποντιακό χώρο, η έκφραση διαφορετικής άποψης παρουσιάζεται ως δήθεν υπονόμευση με ταυτόχρονες προσπάθειες απαξίωσης, δυστυχώς,πρωτίστως ηθικής.

Πιστεύω, ότι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας και του κύρους του οργανωμένου χώρου, δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με συμφωνίες κορυφής. Άλλωστε έως σήμερα οι πρωταγωνιστές δεν βρίσκουν πεδίο συνεννόησης. Η λύση θα έλθει από κάτω...

Τώρα είναι η ώρα. Πρέπει να συγχρονιστούμε με τα ρολόγια της ιστορίας. Η απαξίωση, η απελπισία, η εγκατάλειψη, η φυγή, προφανώς και δε συνιστούν λύση.

Η εμπιστοσύνη για να κερδηθεί χρειάζεται καθαρό λόγο, πραγματικές λύσεις, που προτείνονται από πρόσωπα τα οποία δε συνδέονται με καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις.

Αν δεν αγγίξουμε το συνεχώς αυξανόμενο ακροατήριο όλων αυτών (είναι πάρα πολλοί δυστυχώς) που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τα κοινά των Ποντίων και οι οποίοι σήμερα νιώθουν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, τότε το εγχείρημα δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη.

Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι ευχολόγιο ή συνθηματολογία. Είναι μονόδρομος.

* Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης είναι τραγουδιστής. Είχε την επιμέλεια και παρουσίαση των τηλεοπτικών εκπομπών "ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ" και "ΡΩΜΑΝΙΑ". Αιρετό μέλος της ιστορικής πρώτης διοίκησης της ΠΟΕ και Συντονιστής Νεολαίας αυτής.