Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Παραχωρεί τελικά την Πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηνών για τα ενημερωτικά περίπτερα της ΠΟΕ

Παραχωρεί τελικά την Πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηνών για τα ενημερωτικά περίπτερα της ΠΟΕ
Παραχωρεί τελικά την Πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηνών για τα ενημερωτικά περίπτερα της ΠΟΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ, την Παρασκευή 12 Μαΐου ξεκαθαρίζει ότι τελικά ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρήσει τελικά, μετά την αρχική του άρνηση, χώρο στην πλατεία Συντάγματος, για να στηθούν ενημερωτικά περίπτερα ενόψει των κεντρικών εκδηλώσεων Μνήμης που θα πραγματοποιήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση ο Σ.Πο.Σ. τονίζει: «Μετά την άκαρπη χθεσινή (11/05/17) παρέμβαση αντιπροσωπείας του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος και Νήσων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, για το θέμα της παραχώρησης χώρου στην πλατεία Συντάγματος όπου θα φιλοξενηθεί ενημερωτικό περίπτερο της Π.Ο.Ε. κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων Μνήμης για την 19η Μαΐου, οι προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης του Συνδέσμου για εξεύρεση λύσης συνεχίστηκαν.

Σε σημερινή (12/5/2017) επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων κ. Καστανάκη, ορίσθηκε έκτακτη συνάντηση για το απόγευμα με την συμμετοχή της Αντιδημάρχου κας Παπαχελά σε μία ακόμη προσπάθεια να διευθετηθεί το επίμαχο θέμα. Από την πλευρά του Συνδέσμου μας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Βαρυθυμιάδης και ο γραμματέας κ. Λεσγίδης.

Στη συνάντηση μας δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας και να υποστηρίξουμε το αίτημα μας. Από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων κατατέθηκε κατηγορηματική η πρόθεση τους να βοηθήσουν και δηλώθηκε ανεπιφύλακτα η στήριξη στον αγώνα των Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις κι αφού διευθετήθηκαν και τα μικρότερα τεχνικά προβλήματα, συμφωνήσαμε να παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία μας ο συγκεκριμένος χώρος επί της πλατείας Συντάγματος τις ημέρες 17, 18 και 19 Μαΐου. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή θετική καθώς θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Μνήμης», καταλήγει η ανακοίνωση.