Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

F1st Blood Project - Η Μαύρη Θάλασσα έχει τον ήχο της (Φωτο - Video)

F1st Blood Project - Η Μαύρη Θάλασσα έχει τον ήχο της (Φωτο - Video)
F1st Blood Project - Η Μαύρη Θάλασσα έχει τον ήχο της (Φωτο - Video)

H Ιφιγένεια Σιδηροπούλου, ιδρύτρια & διευθύντρια του MeLoS Management, περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο ένα νέο project, ένα αντάμωμα διαφόρων μουσικών παραδόσεων, ιδιωμάτων και προσώπων, με κυρίαρχο το ποντιακό στοιχείο:

«Κάθε άνθρωπος, στην πορεία της ζωής του, βρίσκει είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα έναν τρόπο για να μπορέσει να εκφράσει τον εαυτό του, το όραμά του, τα συναισθήματά του ή απλά καταστάσεις πραγματικές ή φανταστικές.

Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος έκφρασης. Ένα εισιτήριο έκφρασης θα ‘λεγα, που μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τους ήχους της καρδιάς.

Αυτή η παραγωγή είναι μια συνεργασία, ένα αντάμωμα διαφόρων μουσικών παραδόσεων, ιδιωμάτων και προσώπων, όπου καθένας βλέπει με τη δικιά του οπτική τους κοινούς στόχους που μας ενώνουν.

Κυριαρχεί φυσικά το ποντιακό στοιχείο, λόγω της βιωματικής μου σχέσης, προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα υπερβαίνοντας τα όρια των εθνικών κρατών.


Ο τρόπος αυτός έκφρασης δεν είναι ο κλασσικός παραδοσιακός, αλλά ο σημερινός τρόπος έκφρασης μεταφράζοντας αυτά τα συναισθήματα χωρίς να εκπίπτουμε στην γραφικότητα.

Γι’ αυτό και οι μουσικοί εκτελεστές είναι από διάφορα κράτη - είδη - μουσικά όργανα και διαφορετικές μουσικές σχολές. Και αναφέρομαι στον μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που συμμετείχε, με την εκπληκτική δεξιοτεχνία του και τις μουσικές του γνώσεις, σε όλο αυτό το εγχείρημα. Φυσικά και οι υπόλοιποι μουσικοί μου είναι εξίσου εξαιρετικοί σολίστες, καθένας στο χώρο του και χωρίς τη συμμετοχή τους αυτό το όνειρο δε θα μπορούσε να πάρει μορφή.

Και εννοώ για τους:
- Απόλα Λερμί
- Μάνο Αχαλινωτόπουλο
- Πέτρο Κούρτη
- Χρήστο Καλιοντζίδη
- Κώστα Καρασαββίδη
- Λουκά Μεταξά
- Ανδρέα Ανδρέου
- Ρία Ελληνίδου
- Δήμητρα Παπαγερίδου

Ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας ήταν και είναι φορέας χιλιάδων χρόνων πολιτισμού ημών των Ελλήνων.


Η ιστορία της μουσικής συνδέεται με την ιστορία του πολιτισμού και του ίδιου του ανθρώπου, γιατί όταν πρυτανεύει ο πολιτισμός και όταν ανταμώνουμε δια του πολιτισμού, υποχωρούν βάρβαρα ποταπά στοιχεία.

Στόχος μου είναι το ποντιακό στοιχείο να ταξιδέψει και να διεισδύσει σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, ξεχωριστό, σύγχρονο, φρέσκο, αξιοπρεπή, γεμάτο περιπέτειες και ευχάριστες εκπλήξεις που προσφέρονται για να τις ανακαλύψεις, δείχνοντας ότι στη μουσική δεν υπάρχουν όρια και σύνορα γιατί όλοι οι λαοί ανεξαρτήτου θρησκείας και γλώσσας επικοινωνούν διαμέσου της μουσικής»!

Πηγή: όγδοο