Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Δέσποινα Βανδή: Η Ποντιακή της καταγωγή, ο Ντέμης και η "Γη του Πόντου" (Video)

Δέσποινα Βανδή: Η Ποντιακή της καταγωγή, ο Ντέμης και η "Γη του Πόντου"
Δέσποινα Βανδή: Η Ποντιακή της καταγωγή, ο Ντέμης και η "Γη του Πόντου"

Ένα τιμητικό αφιέρωμα στον δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη Δημήτρη Ψαθά διοργάνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το κορυφαίο ιστορικό χρονικό του τιμώμενου συγγραφέα «Γη του Πόντου», ένα συγκλονιστικό χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής με σπάνια αυτοβιογραφικά στοιχεία που έχει χαρακτηριστεί ως «Η Βίβλος του Ποντιακού Ελληνισμού» από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο.

Αποσπάσματα από τη «Γη του Πόντου» αλλά και από τα θρυλικά χρονογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή διάβασαν οι ηθοποιοί Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Κόκλας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Τάσος Ράμσης.

Η έκπληξη της βραδιάς, ωστόσο, ήταν η Δέσποινα Βανδή.

Η τραγουδίστρια για πρώτη φορά θα συμμετείχε σε παρουσίαση βιβλίου αποδεχόμενη την πρόταση της οικογένειας Ψαθά να διαβάσει ένα τρυφερό, συγκινητικό απόσπασμα από τις αναμνήσεις του συγγραφέα που περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος της «Γης του Πόντου» καθώς και εκείνη αποτελεί ένα γνήσιο παιδί του Πόντου έχοντας τις ίδιες ρίζες με τον συγγραφέα.


Πηγή: FThis