Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"21ος Ακριτικός Κύκλος" από τους «Ακρίτες του Πόντου» (Αναλυτικό πρόγραμμα)

"21ος Ακριτικός Κύκλος" από τους «Ακρίτες του Πόντου»
"21ος Ακριτικός Κύκλος" από τους «Ακρίτες του Πόντου»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στις εκδηλώσεις Παράδοσης και Πολιτισμού του “21ου Ακριτικού Κύκλου”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, το Σάββατο 1 Ιουλίου, την Κυριακή 2 Ιουλίου, και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στις 8:30 μ.μ., εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.

Τις εκδηλώσεις, του 21ου Ακριτικού Κύκλου, πλαισιώνουν, επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το εξωτερικό, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι "Ακρίτες του Πόντου": Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν κι όμως είναι πολύ λίγα, για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου.

Έτσι και εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στήριγμα της ανιδιοτελούς μας προσπάθειας η δική σας αγάπη, συμπαράσταση και υποστήριξη.

Είκοσι ένα χρόνια τώρα συνομιλούμε τη γλώσσα της Καρδιάς.

Είκοσι ένα χρόνια τώρα ταξιδεύουμε μαζί στους δρόμους της παράδοσης.

Ήχοι και εικόνες μας συντροφεύουν. 

Χορηγός επικοινωνίας: www.e-Pontos.gr