Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Στα θρανία για να μάθουν Ποντιακά κάθισαν περί τα 250 άτομα

Στα θρανία για να μάθουν Ποντιακά κάθισαν περί τα 250 άτομα
Στα θρανία για να μάθουν Ποντιακά κάθισαν περί τα 250 άτομα

Στα θρανία για να μάθουν ποντιακά και να έλθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων κάθισαν, το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, περί τα 250 άτομα, ηλικίας 18 έως 70 ετών - από φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, έως συνταξιούχοι.

"Περιμένουμε την έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος, μέσα από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έγινε, ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πώς όλα πήγαν καλύτερα και από ό,τι μπορούσαμε να περιμένουμε, είχαμε εθελοντές εκπαιδευτικούς, που αφοσιώθηκαν με αγάπη στα μαθήματα, δεν είχαμε διαρροές μαθητών, ενώ η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν υπερδιπλάσια από τα άτομα που μπορέσαμε και δεχθήκαμε στο πρόγραμμα", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνης Παυλίδης.

"Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποντιακή διάλεκτο"

Ο κ. Παυλίδης, γνωστοποίησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου και το επόμενο έτος, όπως και των μαθημάτων εξ΄ αποστάσεων μέσω του διαδικτύου. Επόμενος στόχος, όπως σημείωσε, είναι η λειτουργία, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στην ποντιακή διάλεκτο. "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μας ενδιαφέρει πολύ αυτή η εξειδίκευση και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει από τη νέα χρονιά", είπε ο κ.Παυλίδης, διευκρινίζοντας ότι "ο πρύτανης ασχολείται συστηματικά με αυτό, ωστόσο υπάρχουν θέματα που πρέπει να προσδιοριστούν, να εγκριθεί το πρόγραμμα και από το υπουργείο". 

Το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, τίμησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό, απονέμοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ