Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Οι απανταχού Πόντιοι της Ευρώπης έσμιξαν στο Ludwigshafen

Οι απανταχού Πόντιοι της Ευρώπης έσμιξαν στο Ludwigshafen
Οι απανταχού Πόντιοι της Ευρώπης έσμιξαν στο Ludwigshafen

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμα μία χρονιά η ετήσια μουσικοχορευτική συνάντηση των Ποντίων της Ευρώπης στο 36ο Φεστιβάλ της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε φέτος στην πόλη του Ludwigshafen στις 27 Μαΐου 2017. Δεκάδες μουσικοί, από διάφορα κρατίδια της Γερμανίας, με λύρες, αγγεία, ζουρνάδες, νταούλια, ταξίδεψαν και φέτος για να γεμίσουν με τους ήχους της αλησμόνητης Πατρίδας του Πόντου. Πάνω από 1500 χορευτές έκαναν την συγκλονιστική, όπως πάντα, είσοδο για την έναρξη του 36ου Φεστιβάλ, προκαλώντας δάκρυα και περηφάνια σε όλους τους επισκέπτες και συμπαραστάτες των Συλλόγων που παρευρέθηκαν εκεί.

Φέτος το φεστιβάλ με απόφαση της νεολαίας ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Φρανκφούρτης και χορηγός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε), αθόρυβα και με σεμνότητα ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και ενίσχυσε εκείνες τις δράσεις του ποντιακού ελληνισμού στην ξενιτιά, για να κρατηθεί ψηλά το φρόνημα των απογόνων των Ελλήνων του Πόντου, τα ήθη και έθιμα και ιδιαίτερα δράσεις της νεολαίας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στη Ευρώπη, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά όλους τους ευγενικούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους το 36ο φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ludwigshafen σε συνεργασία με τον εκεί τοπικό ποντιακό σύλλογο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο ο οποίος για πρώτη φορά τίμησε με την παρουσία του το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.


Την Ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βούλης για τον απόδημο Ελληνισμό, κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Επίσης ευχαριστεί: τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Γαλανίδη με τη σύζυγο του, την κ. Μαρία Ταϊγανίδου, την κ. Αλίκη Παπαδοπούλου, την κ. Λουΐζα Παπαδοπούλου, τον κ. Στέφανο Χοταμανίδη, τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη με το συνεργείο της ΕΡΤ3, τον Φόρη Φόρη Πεταλίδη και τον Βασίλη Βούλγαρη με την σύζυγο του, και τους καλλιτέχνες: Αλέξη Παρχαρίδη, Δημήτρη Πιπερίδη, Αναστάσιο Ματσαρίδη.

Το φεστιβάλ παρουσίασαν φέτος ο Αχιλλέας Βασιλειάδης και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Μιχάλη Ξανθόπουλο, σε όλο το διοικητικό συμβούλιο και σε όλα τα μέλη του συλλόγου, οι οποίοι ως άξιοι οικοδεσπότες αυτό το τριήμερο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων - μελών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνέβαλαν με την παρουσία των συλλόγων τους στην πραγματοποίηση και αυτού του Φεστιβάλ.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως ανήκει στην συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Ομοσπονδίας και στους 1.300 χορευτές οι οποία ως γνήσιοι Αργοναύτες διέσχισαν τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης για να γίνουν το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του φεστιβάλ και να δηλώσουν και πάλι πως ο Ποντιακός Ελληνισμός της Ευρώπης είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος αναπτύσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης χωρίς να χάσει την ιστορική και πολιτιστική του ταυτότητα

Τέλος η ΟΣΕΠΕ ευχαριστεί τον γιατρό Δημήτρη Βασιλειάδη, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Σχετικά θέματα