Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Καταγραφές 50 ετών από οργανοπαίκτες των Κασσιτερών

Καταγραφές 50 ετών από οργανοπαίκτες των Κασσιτερών
Καταγραφές 50 ετών από οργανοπαίκτες των Κασσιτερών

Μία καταπληκτική βραδιά παράδοσης, λαογραφίας και πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στις Σάπες. Εκεί διεξήχθη η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων τα Κασσιτερά που ήταν αφιερωμένη στις οργανοπαίκτες των Κασσιτερών.

Στην εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας-Σαπών παρουσιάστηκε σπάνιο λαογραφικό υλικό που καταγράφηκε πριν από 50 χρόνια από ζώντες οργανοπαίκτες της περιοχής των Κασσιτερών, Ποντίων προσφύγων από την περιοχή της Νικόπολης από όπου έλκουν και την καταγωγή τους.


Στην εκδήλωση επίσης εκτός από τα πέντε χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς Λευκάδας που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Να σημειωθεί ότι στον χώρο λειτούργησε και έκθεση σπάνιου φωτογραφικού και λαογραφικού υλικού από το παρελθόν των Κασσιτερών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσάτσας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτεινή Τσακιράκη, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ηλίας Σταυρίδης, ο τέως πρόεδρος Μάνθος Μπαξεβάνης, χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Τα Κασσιτερά Στέλιος Νικολάου, και φυσικά πλήθος κόσμου.

Πηγή: Χρόνος