Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το "8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ"

Καταγγελίες από το Σύλλογο Ποντίων Dortmund για το "8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ"

Με μία επιστολή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Dortmund, Γρηγόρης Τσαβδαρίδης, καταγγέλλει όσα "παράξενα" είδε στο περίφημο 8ο Παγκόσμιο Συνέδρο Ποντιακού Ελληνισμού.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Dortmund με πολυετή δράση στα κοινά των Ελλήνων της Γερμανίας, είχα τη φαεινή ιδέα να παραστώ σε αυτό που κακόηχα ονομάστηκε "8ο Παγκόσμιο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ".

Τα συμπεράσματα μου είναι τραγικά για το που μπορεί να φτάσει η εγωπαθής αντίληψη αυτοκρατόρων και πειθήνιων υπηκόων.

Ενημερώνω λοιπόν το Ποντιακό κοινό ότι αυτό που έζησα απέχει παρασάγγας από συνέδριο ποσό μάλλον από παγκόσμιο συνέδριο.

Ζήτησα γραπτώς να μάθω τη σύνθεση του σώματος και αν αυτό συνιστά νόμιμη απαρτία. Μου απάντησε το προεδρείο ότι τα στοιχεία αυτά, προστατεύονται ως προσωπικά δεδομένα.

Προσωπικά δεδομένα είναι τα ιατρικά δεδομένα ασθενών, τηλεφωνικά απόρρητα, τραπεζικοί λογαριασμοί παγκοσμίως.

Η ΔΙΣΥΠΕ πρωτοτύπησε παγκοσμίως θεωρώντας προσωπικά δεδομένα, χρήζοντα μάλιστα προστασίας, τα στοιχεία των συλλόγων και τους εκπροσώπους τους σε ένα ποντιακό συνέδριο. Αυτό όμως όσο κωμικό και αν ακούγεται έχει ένα λόγο.

Καθώς διέκρινα πατριώτες από την Γερμανία, ελάχιστους μεμονωμένους, που δεν ήταν σαφές αν είχαν νόμιμη διαπίστευση. Οι οποίοι μάλιστα εξελέγησαν στο ΔΣ!

Ρωτώ λοιπόν: οι κύριοι Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Τσορακλίδης Γεώργιος και Αμαραντίδης Γεώργιος, από ποιους συλλόγους νομιμοποιήθηκαν; 

Καθώς για τους δυο πρώτους είναι σαφές ότι έχουν υπάρξει ανακλήσεις των εξουσιοδοτήσεων ενώ για τον τρίτο δεν είναι ξεκάθαρο και ζήτω ως σύνεδρος ενημέρωση επίσημη.

Επίσης, σε παγκόσμιο συνέδριο οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις του Δ.Σ. σε σημείο μάλιστα που μια κοπέλα να εκλεγεί με μηδέν ψήφους!

Θα μπορούσα να καταθέσω μια σειρά μικρών λεπτομερειών για τα όσα έζησα στο περίφημο αυτό παγκόσμιο συνέδριο με τα 103 σωματεία και τη μια ομοσπονδία που συμμετείχε την ΠΟΕ, καθώς οι τρεις του Απόδημου απείχαν για πολύ σοβαρούς λόγους.

Ρωτώ: 103 σωματεία και μια μόνο ελλαδική ομοσπονδία συνιστά παγκόσμιο όργανο; Με 5-6 συνέδρους από την ομογένεια που είτε δεν είχαν νομιμοποίηση είτε κινήθηκαν κόντρα σε αποφάσεις των οργάνων τους!

Και διαβάζω και βλέπω στο διαδίκτυο συγχαρητήρια ενός με τον άλλο για την εκλογή τους! Ποια εκλογή; 

Έγιναν εκλογές με τόσους υποψήφιους όσες και οι θέσεις.

Ένα Δ.Σ. της ΠΟΕ και όχι μάλιστα όλης της ΠΟΕ, αλλά μιας μικρής ομάδας εντός της ΠΟΕ.

Ζητώ επισήμως τα στοιχεία όλων των συνέδρων και συλλόγων από τη γραμματεία της ΔΙΣΥΠΕ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Γρηγόρης Τσαβδαρίδης 
Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου "Ξενιτέας" Dortmund.