Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ποντιακό γλέντι στήθηκε στην Καστανιά

Ποντιακό γλέντι στήθηκε στην Καστανιά
Ποντιακό γλέντι στήθηκε στην Καστανιά

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 ο Τουριστικός Όμιλος Καστανιάς στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Κάτοικοι, επισκέπτες αλλά και κάτοικοι του εξωτερικού που επέστρεψαν για λίγες μέρες στο χωριό τους, απόλαυσαν μια ποντιακή βραδιά με φαγητό, χορό και τη δροσιά του βουνού. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για πρώτη φορά επιλέχθηκε ένα γυναικείο δίδυμο, η Αντωνία Καραγιαννίδου στο τραγούδι και η Πελαγία Τσοπουζίδου στη λύρα. Στο νταούλι τις συνόδευε ο Ανδρέας Νικηφορίδης.


Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροκλής Χειμωνίδης, αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της βραδιάς και τον κόσμο που την τίμησε, μια βραδιά που όπως είπε είναι «για να κρατήσουμε όρθια την Καστανιά μας», ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τον γιατρό Κώστα Καμπουρίδη, για το πόνημα που έγραψε, το «Μικρό λιθαράκι στην Ποντιακή παράδοση». Ένα μικρό βιβλίο με ποντιακά δίστιχα τα οποία γράφτηκαν στα παρακάθια. Ένα βιβλίο, που όπως είπε είναι ανεκτίμητης αξίας για τις επόμενες γενιές.


Ακολούθησε ποντιακό γλέντι τόσο μέσα στο χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για τη βραδιά όσο και στο δρόμο.