Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ζωντάνεψε με μνήμες Ποντιακές, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Ζωντάνεψε με μνήμες Ποντιακές, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Ζωντάνεψε με μνήμες Ποντιακές, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου έκλεισε ο κύκλος των εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ "Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Μνήμες Ποντιακές", που διοργάνωσαν για 8η χρονιά η Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά.

Εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Τις εκδηλώσεις στήριξαν και συμμετείχαν η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Πολίχνης, ο Χορευτικός Σύλλογος "Διόνυσος", ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Κοσμάς ο Αιτωλός", το Χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης, ο Σύλλογος "Αναγέννηση Ευόσμου", ο Χορευτικός Σύλλογος "Πήγασος Δ. Θεσσαλονίκης", ο Σύλλογος Κρητών "Βρακοφόροι Μακεδονίας", ο Χορευτικός Όμιλος Δ. Θεσσαλονίκης "το Σεργιάνι", η Εθελοντική Ομάδα "ΠΡΟΤΕΚΤΑ", οι Εθελοντές Ελλάδος, η Ακαδημία Μπάσκετ "Αετοί Πολίχνης", η Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Λύκοι Παύλου Μελά", το Αθλητικό Σωματείο "Φοίνικας Πολίχνης", ο Αθλητικός Σύλλογος Βόλεϋ "Πήγασος" Πολίχνης, Taekwon-Do Α.Σ. Πολίχνης, η Εναλλακτική Κοινότητα "Πελίτι", οι Περιαστικοί Καλλιεργητές Καρατάσιου.


Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων η Ένωση Ποντίων Πολίχνης τίμησε το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την προσφορά του στο Σύλλογο, την Ποντιακή Παράδοση και τον Πολιτισμό.

Όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά στο "9ο Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Μνήμες Ποντιακές".