Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινούν τα μαθήματα στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών για το εαρινό εξάμηνο

Ξεκινούν τα μαθήματα στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών για το εαρινό εξάμηνο
Ξεκινούν τα μαθήματα στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών για το εαρινό εξάμηνο

Η Επώνυμη Έδρα Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνει τα προσφερόμενα μαθήματα στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Τα μαθήματα είναι:

ΙΕΑ 401 Θέματα της Ιστορίας του Ελληνισμού της Ανατολής. Η περίοδος των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής οικονομικής διείσδυσης στον Πόντο (19ος - αρχές 20ού αι.).

Προπτυχιακό μάθημα. Προσφέρεται στους φοιτητές/τριες του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας (ως Υποχρεωτικό κατ’ Επιλογήν/ΥΕ ή Ελεύθερης Επιλογής/ΕΕ) και όλης της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ως Ελεύθερη Επιλογή/ΕΕ). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και οι φοιτητές/τριες άλλων Τμημάτων/Σχολών του ΑΠΘ, αν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός τους, τούς το επιτρέπει.

Πέμπτη, 18.30-21.00, Αίθουσα: 111, 1ος όροφος Νέου Κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Έναρξη μαθημάτων: 22 Φεβρουαρίου 2018.


ΙΝΣ 701 Θέματα Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Θεσμοί, κοινωνία, οικονομία, ιδεολογικά ρεύματα. Ο Πόντος στον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Μεταπτυχιακό μάθημα, ενταγμένο στον δεύτερο κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του κλάδου της Ιστορίας (Τομέας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας).

Τετάρτη, 11.00-14.00, Αίθουσα: Ιστορικό Αρχείο, 401, 4ος όροφος Νέου Κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

Συνδιδασκαλία με την Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Ιστορίας Άρτ. Ξανθοπούλου-Κυριακού.

Σχετικά θέματα