Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στο 20o Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού στο Πεκίνο βρέθηκαν οι Πόντιοι του Μονάχου

Στο 20o Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού στο Πεκίνο βρέθηκαν οι Πόντιοι του Μονάχου
Στο 20o Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού στο Πεκίνο βρέθηκαν οι Πόντιοι του Μονάχου

Στο 20o Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού στο Πεκίνο βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου με μία πολυπληθή αποστολή.

Η αποστολή του συλλόγου αναχώρησε για το Πεκίνο το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018 από το αεροδρόμιο του Μονάχου με μία αποστολή 26 μελών τόσο από το χορευτικό τμήμα όσο και μουσικών. Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν και τίμησαν χορευτές και μουσικοί από την Στουτγκάρδη, την Φρανκφούρτη, το Λούτβικσχαφεν και το Βερολίνο.

Οι συμμετέχοντες κατά την παραμονή τους στην Κίνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σινικό Τείχος, την Απαγορευμένη Πόλη, το καλοκαιρινό παλάτι του αυτοκράτορα, τον ναό του Παραδείσου και άλλα αξιοθέατα της πόλης, καθώς και να γνωρίσουν την αρχαία τέχνη του μεταξιού και του κινέζικου τσαγιού. Μέσα από αυτές τις μοναδικές εμπειρίες γνώρισαν καλύτερα την κινέζικη κουλτούρα.

Οι Πόντιοι του Μονάχου έδωσαν τρεις παραστάσεις. Η τελετή έναρξης έλαβε μέρος μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου με επίσημους προσκεκλημένους από τις πρεσβείες των χωρών που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, καθώς και πολιτικών προσώπων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Οι άλλες δυο παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες ημέρες μπροστά από ένα παραδοσιακό κινέζικο πύργο που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των κινέζικων χορών μέσα σε μεγάλο πάρκο του Πεκίνου.