Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τον καθιερωμένο αγιασμό τους πραγματοποίησαν οι "Κομνηνοί" Ευβοίας

Τον καθιερωμένο αγιασμό τους πραγματοποίησαν οι "Κομνηνοί" Ευβοίας
Τον καθιερωμένο αγιασμό τους πραγματοποίησαν οι "Κομνηνοί" Ευβοίας 

Με αγίασμα από τη μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας έγινε ο αγιασμός στο Σύλλογο Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί».

Δεκάδες παλαιά και νέα μέλη αλλά και φίλοι των «Κομνηνών» συμμετείχαν στην τελετή και πρώτη επίσημη συνάθροιση για τη νέα περίοδο δραστηριοτήτων, την οποία πραγματοποίησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Χαλκίδος πρεσβύτερος Αναστάσιος Χρήστου, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Καλή και δημιουργική χρονιά ευχήθηκε στη συνέχεια τόσο ο πρόεδρός του Συλλόγου Κωνσταντίνος Καραγιάννης, όσο και ο χοροδιδάσκαλος Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Πριν από τον αγιασμό αλλά και ύστερα, τα τρία χορευτικά τμήματα του συλλόγου, έκαναν την πρώτη τους πρόβα, με συνοδεία το λυράρη και αντιπρόεδρο των «Κομνηνών» Γιώργο Παπαδόπουλο.


Γλυκά και διάφορα αναψυκτικά για το καλωσόρισμα μερίμνησαν να φέρουν τα κορίτσια και οι γυναίκες του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγιασμό τον συνέλεξε σταγόνα - σταγόνα ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, το 2012, όταν είχε πάει για πρώτη φορά στην γενέτειρα των προγόνων με το ποδήλατό του από την Αθήνα, και τον έριξε στο γυάλινο δοχείο ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τον ιερέα.

Τέλος, οι πρόβες για την εκμάθηση των ποντιακών χορών γίνονται κάθε Δευτέρα, για το παιδικό τμήμα 17:00 -18:00 και για το αρχάριο ενήλικο και των προχωρημένων 18:00 - 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο komninoi.evia@gmail.com ή στο τηλέφωνο ‭6955805801‬  με την υπεύθυνη χορευτικού (Κωνσταντίνα Σιμίτη).