Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

«Γενοκτονία: Από το έγκλημα στην δικαίωση»

«Γενοκτονία: Από το έγκλημα στην δικαίωση»
«Γενοκτονία: Από το έγκλημα στην δικαίωση»

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής και η Ένωση Ποντίων Περιστερίου διοργανώνουν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, ομιλία με τον δρ Παναγιώτη Διαμάντη, με θέμα «Γενοκτονία: Από το έγκλημα στην δικαίωση», στις 19:00, στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου (Αρκαδίας 35, Τ.Κ. 12132 Περιστέρι).

Έχοντας ήδη ξεκινήσει το 2019, μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμού αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919 και ξεκινάει η δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι τρεις σύλλογοι θέλουν από την αρχή του έτους να στείλουν το μήνυμα ότι αυτή την χρονιά θα αγωνιστούν ακόμη περισσότερο για να δικαιωθούν οι πρόγονοί μας.

Ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με καταγωγή από το Ελληνικό Ιωαννίνων και το Αγρίνιο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, από όπου αποφοίτησε με διδακτορικό γενοκτονολόγου. Από το 1998 είναι ενεργό μέλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών. Διά μέσω του φορέα αυτού, και με την επιστημονική του δράση, ο δρ Διαμάντης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αγώνα για δικαίωση των θυμάτων των Γενοκτονιών των γηγενών Ελλήνων Αρμενίων κι Ασσυρίων της Ανατολής διά μέσω της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής αναγνώρισης στην Αυστραλιανή επικράτεια.

Γενοκτονολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, έχει παρουσιάσει μελέτες του σε συνέδρια, σχολές και άλλους χώρους σε Αυστραλία, Ελλάδα, Αυστρία, Ισραήλ και Αγγλία.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο δρ Διαμάντης θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στον αγώνα της αναγνώρισης της Τριάδας (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) στην Αυστραλία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης και τις κινήσεις του τουρκικού λόμπι. Τέλος, θα κάνει λόγο για προτάσεις υλοποίησης από μέρους μας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναγνώριση της τριάδας από όλες της πολιτείες της Αυστραλίας.