Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΟΕ για το συλλαλητήριο της Κυριακής και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΠΟΕ για το συλλαλητήριο της Κυριακής και τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η ΠΟΕ για το συλλαλητήριο της Κυριακής και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πλήρη αντίθεση της στη "Συμφωνία των Πρεσπών" και την συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2018 ανακοίνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, πιστή στις αρχές της για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας, θα δώσει δυναμικό παρόν στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώνεται με κάθε τρόπο στο ζήτημα της Μακεδονίας, είναι ξεκάθαρη και υπαγορεύει την καθολική άρνηση σε οποιασδήποτε μορφής εκχώρηση ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επιθυμούμε επίσης να υπενθυμίσουμε, σε όλους όσους από κακοβουλία ή άγνοια προσπαθούν να διαχωρίσουν τον ελληνικό λαό, με γνώμονα τις εθνοτοπικές καταβολές, πως ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και πως ως Έλληνες πολίτες εντός της ελληνικής επικράτειας απολαμβάνουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας παρέχει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Επομένως η προσπάθεια κάποιων (βλ. τ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά) να παρουσιάσουν τους Ποντίους ως κάτι το διαφορετικό ή εν πάσει περιπτώσει ξένο στο ζήτημα της Μακεδονίας, θα έχει την ίδια τύχη με την προσπάθεια εκχώρησης των ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην γείτονα χώρα και θα αποτύχει παταγωδώς.