Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ποντιακά δίστιχα στην Όπερα του Σίδνεϊ (Video)

Ποντιακά δίστιχα στην Όπερα του Σίδνεϊ
Ποντιακά δίστιχα στην Όπερα του Σίδνεϊ (Video)

Ένα ευχάριστο βίντεο μας ήρθε από την μακρινή Αυστραλία με τον τραγουδιστή και παρουσιαστή των εκπομπών "Μαυροθάλασσα" και "Ρωμανία", Παναγιώτη Θεοδωρίδη, να τραγουδάει Ποντιακά δίστιχα με φόντο την περίφημη Όπερα του Σίδνεϊ.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης και η Ειρήνη Σαχταρίδου, μας χαρίζουν έναν πολύ όμορφο σκοπό, έχοντας στο πλάι τους ποντιόπουλα από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, με αφορμή τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης και η Ειρήνη Σαχταρίδου έδωσαν φέτος το παρόν στο 10ο Συναπάντεμα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Σε δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, με αφορμή το 10ο συναπάντεμα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όποιος ισχυρίζεται ότι η ποντιακή μουσική παράδοση, ο Ποντιακός πολιτισμός, πνέει τα λοίσθια, λίγο πριν το φινάλε της δεύτερης δεκαετίας του 21 ου αιώνα, φοβάμαι ότι θα διαψευστεί... Αυτές τις μέρες ακόμη και ο πιο δύσπιστος, πείθεται εδώ στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα και παίρνει μια ηχηρή απάντηση, ότι το μέλλον όχι μόνο δεν έχει πολύ ξηρασία, αλλά απεναντίας έχει πολύ νερό, πολύ οξυγόνο…».

«Γιατί βλέπει στους κόλπους των ποντιακών σωματείων της Αυστραλίας, να κυοφορείται η ελπίδα και ευχαριστούμε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, για την πραγματικά τιμητική πρόσκληση και εμπιστοσύνη, στο πρόσωπο μας».

«Έτσι είναι, η απάντηση έρχεται με στεντόρεια φωνή, από τους συμπατριώτες μας εδώ, 15.000 χλμ μακριά από την πατρίδα, με βασικό συστατικό στοιχείο, την αγάπη, το σεβασμό για την Ελλάδα και τον Πόντο, ρίχνουν το δικό τους χουλιάρ’ νερόπον στη ρίζα του δέντρου του ελληνικού πολιτισμού, του Ποντιακού πολιτισμού για «να ανθεί συνεχώς και να φέρει κι άλλο»…”.


Σχετικά θέματα