Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Να στηρίξουν όλοι οι Ποντιακοί φορείς την μεγάλη προσπάθεια για τον φωτισμό της Βουλής στις 19 Μαΐου

Να στηρίξουν όλοι οι Ποντιακοί φορείς την μεγάλη προσπάθεια για τον φωτισμό της Βουλής στις 19 Μαΐου
Να στηρίξουν όλοι οι Ποντιακοί φορείς την μεγάλη προσπάθεια για τον φωτισμό της Βουλής στις 19 Μαΐου

Έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόσο προφορικά όσο και με επιστολή του, το e-Pontos.gr συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να φωτιστεί φέτος και για πρώτη φορά, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανήμερα της 19ης Μαΐου και κάθε "19η Μαΐου", με ένα συμβολικό τρόπο: να φωτιστεί με κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Μαύρο για το πένθος και κόκκινο για το αίμα των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου την περίοδο της Γενοκτονίας.

Σε αυτή την προσπάθεια, το e-Pontos χρειάζεται συμπαραστάτες όλα τα Ποντιακά Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, Ελλάδας και εξωτερικού, έτσι ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να πετύχουμε τον στόχο μας!

Αυτό που χρειάζεται είναι να σταλεί η παρακάτω επιστολή στα email επικοινωνίας του γραφείου του προέδρου της Βουλής: president@parliament.gr και presidentsoffice@parliament.gr ή με ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση: Βουλή των Ελλήνων, Γραφείο Προέδρου Βουλής, Βασ. Σοφίας 2-4, 10021 Αθήνα.

Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για το συγκεκριμένο θέμα, εδώ.

Η επιστολή η οποία στάλθηκε στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ν. Βούτση, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

όπως γνωρίζετε, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων αναγνωρίζει και ψηφίζει ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» με το Νόμο 2193/1994 ΦΕΚ Α' 32.

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει αποδειχθεί πια επιστημονικά με τα αρχειακά τεκμήρια που αποκάλυψαν οι έρευνες. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες (International Association for Genocide Scholars, IAGS) εξέδωσε το 2007 το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει το διαπραχθέν έγκλημα της Τουρκίας στους προαναφερθέντες λαούς.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για το έγκλημα της Γενοκτονίας ενάντια στους Έλληνες του Πόντου, είναι επαρκή για να χαρακτηριστεί το έγκλημα ως γενοκτονία, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε η Συνθήκη του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας το 1948.

Η συνεχιζόμενη άρνηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας από το σύγχρονο τουρκικό κράτος είναι προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη σας στην έκθεση: «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» του ομ. καθηγητή Ιστορίας Κων. Φωτιάδη και όλα όσα καταμαρτυρούν τα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα που είδατε, την ευαισθησία σας σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, θα ήθελα να σας προτείνω το Ελληνικό κοινοβούλιο να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση και να φωτιστεί με δύο χρώματα, ανήμερα της 19ης Μαΐου, αρχής γενομένης από τις 19 Μαΐου 2019.

Να φωτιστεί με το κόκκινο και το μαύρο χρώμα. Κόκκινο για το αίμα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και μαύρο για το πένθος.

Θεόφιλος Κωτσίδης