Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Αρνητές Γενοκτονίας: Λάθος της ΝΔ - Αποτυχία του Ποντιακού χώρου

Αρνητές Γενοκτονίας: Λάθος της ΝΔ - Αποτυχία του Ποντιακού χώρου
Αρνητές Γενοκτονίας: Λάθος της ΝΔ - Αποτυχία του Ποντιακού χώρου

Μόλις πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της ΝΔ. Σε μία εκδήλωση από την οποία όλοι οι Έλληνες, Ποντιακής, και όχι μόνο, καταγωγής, ανέμεναν από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια της, τον καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Καιρίδη, δηλώσεις του οποίου ήρθαν στο προσκήνιο και με τις οποίες θεωρεί "μύθο" τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σύμφωνα με το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το δεύτερο σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 με την εισήγηση του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Καιρίδη: "Η Ελλάδα στον κόσμο - Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος - Αιγαίο - Μακεδονικό), ένας από τους 100 μύθους της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι:

...ότι οι Έλληνες έχουμε υπάρξει θύματα Εθνοκαθάρσεων και Γενοκτονιών. Έχουμε και ένα πολλαπλασιασμό των Γενοκτονιών, και μία Γενοκτολογία και Γενοκτολαγνεία, που δεν την είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του 80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και στη συνέχεια η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά, τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα, σε Γενοκτονία...

Παρόλο που μετά την κοινοποίηση του θέματος από το e-Pontos, ΠΟΕ και ΠΟΠΣ αντέδρασαν με ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη πως ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος δεν ανέχεται να υπάρχουν στις τάξεις των πολιτικών κομμάτων (όπως έχουν υπάρξει και παλιότερα με παραδείγματα τύπου Φίλη και Ρεπούση), αρνητές της Γενοκτονίας, πρόσωπα τα οποία θεωρούν μύθο τη Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός, καθηγητές Πανεπιστημίου οι οποίοι κάνουν χαβαλέ με το μείζον ιστορικό θέμα του Ποντιακού, και όχι μόνο, Ελληνισμού.

Μία μόλις μέρα πριν ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε πως η Ν.Δ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, που έγινε στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης.

Αναρωτιόμαστε όμως, πως; Με αρνητές και χαβαλέδες στο Ευρωψηφοδέλτιο της; Αν και εφόσον εκλεγεί ο κ. Καιρίδης στην επόμενη Ευρωβουλή, με τι επιχειρήματα θα αγωνιστεί για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας; Με το "μύθο" της Γενοκτονίας; Θα γελάει όλη η Ευρώπη!

Πάμε όμως και στα του Οργανωμένου Ποντιακού χώρου. Ένας Ποντιακός χώρος, σε πλήρη διάλυση, χωρίς πολιτικά κριτήρια, αποκομμένος από τα κέντρα αποφάσεων και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος Ποντιακός χώρος, ανακήρυξε το 2019 σε έτος Μνήμης Γενοκτονίας, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία. Χωρίς, για ακόμα μία φορά τα σωστά αντανακλαστικά, στο να αντιδράει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Καλοί οι μαραθώνιοι με την πρόσκαιρη προβολή, καλές οι δενδροφυτεύσεις ροδακινιών και πορτοκαλιών εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας αλλά ακόμα καλύτερα να μπορείς να έχεις δύναμη με ένα σοβαρό, οργανωμένο, ενωμένο, δυναμικό Ποντιακό χώρο, για να μην υπάρχουν φαινόμενα και παρατράγουδα τύπου Φίλη, Ρεπούση, και Καιρίδη.

Λυπούμαστε γιατί, για τα χάλια των σημερινών διοικήσεων του Ποντιακού χώρου, επαληθευτήκαμε για ακόμα μία φορά.

Κλείνοντας,

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης έσπευσε να ανασκευάσει και να μιλήσει για την παγίδα των fake news και της εύκολης λάσπης. Τυφλοί δεν είμαστε, ούτε και κουφοί. Αν δεν είχε να φοβηθεί κάτι, γιατί κατέβασε τα 2 βίντεο της τρίωρης διάλεξης του;

Θεόφιλος Κωτσίδης