Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"
Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"  

Ως το πρωί κράτησε το κέφι και ο χορός στο ετήσιο γλέντι του τμήματος νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έναστρος» στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Για ακόμη μια φορά ο παλμός της ποντιακής νεολαίας χτύπησε έντονα σε έναν χορό που τα είχε όλα.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά τον χώρο του «Έναστρος», με το χορό καλά να κρατεί, μέχρι τα ξημερώματα. Το πρόγραμμα του χορού άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά του συλλόγου.

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της νεολαίας Γιάννης Τοκμακίδης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων, την ανάγκη που υπάρχει στον χώρο μας και ειδικά στους Πόντιος όλων των ηλικιών να βρίσκουμε διέξοδο μέσα από την όμορφη μας παράδοση και να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα που κάποιοι μας επιβάλλουν! Τέλος υπενθύμισε την υποχρέωση όλων όσων βρισκόντουσαν στην αίθουσα να παρευρίσκονται στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαΐου ημέρα μνήμης και συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Ακόμη χαιρετισμό απεύθυναν, ο Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Παύλος Γαλεγαλίδης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, που κάλεσαν τους παρευρισκόμενους στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», με την #100RunningTeam καθώς και στην κεντρική εκδήλωση για την Γενοκτονία στις 19 Μαΐου στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων βραβεύσεων. Πρώτα τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του τόσο στο σύλλογο όσο και στην ποντιακή μουσική, το μέλος των Ακριτών, ο καλλιτέχνης Φίλιππος Κεσαπίδης, που αποτέλεσε και τον πρώτο άτυπο πρόεδρο του τμήματος πριν περίπου 20 χρόνια. Έπειτα ο νέος καλλιτέχνης Στάθης Πορφυρίδης, που υπήρξε μαθητής της σχολής λύρας «Ορφέας», του συλλόγου.

Μοναδική στιγμή της εκδήλωσης, ο πυρρίχιος χορός από νέους και όχι μόνο, που παρευρέθησαν στο γλέντι.

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"

Στο χορό παρευρέθησαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με την Ελένη Φύκα και τον Δημήτρη Ασλανίδη, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Λαλές και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κίμων Σαραφίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Δημήτρη Δεμουρτζίδη, «Ευ Πόλις», ο υποψ. Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά με την παράταξη «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» Γεώργιος Λίλτσης, με υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του, η υποψ. δήμαρχος με τη παράταξη «Η πόλη μπροστά» του Δήμου Παύλου Μελά Σίσι Φραγκοπούλου με υποψήφιους συμβούλους της παράταξης της, ο υποψ. δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά με τη παράταξη «Αλλάζω την πόλη μου», Δημήτρης Δεληγιάννης με υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του, ο Ελευθέριος Αλεξανδρίδης υποψήφιος με την παράταξη «Ξεκινάμε από την αρχή», στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η Αννέτα Πάικα-Δαλαμπίρα υποψ. δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος για όλους», στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Κομνηνός, ο υποψ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Αθηνά Σωτηριάδου αντιπρόεδρος β’, ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης αναπληρωτής Γραμματέας, o Γιώργος Κυριακού και ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, μέλη της ΠΟΕ.

Ως το πρωί κράτησε ο χορός των "Ακριτών του Πόντου"

Επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης, και η συντονίστρια της Περιφερειακής Ενότητας Νεολαίας Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Μαρία Ασλανίδου καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης.