Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Genocide a true story” για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Genocide a true story” για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Genocide a true story” για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους “Genocide_a true story” της Βασιλικής Τσανακτσίδου στην Ελλάδα, θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 20.00, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης (Φιλίππου Β΄ 30), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

“Τα γεγονότα θα τα περιγράψουν οι ιστορικοί με την επιστημονική τους προσέγγιση. Τον πόνο όμως και την εξαθλίωση των προγόνων μας, δεν μπορεί κανένας να την περιγράψει έτσι όπως είχαμε την τιμή να την ακούσουμε εμείς από τις γιαγιάδες μας. Έτσι όπως είχαμε εμείς την τιμή να την διαβάσουμε στα τρομαγμένα τους μάτια” αναφέρει μεταξύ άλλων η Βασιλική Τσανακτσίδου η οποία έγραψε το σενάριο, πρωταγωνιστεί και έχει τη συμπαραγωγή της ταινίας, με τον Ποντιακό Σύλλογο “Πόντος” του Norwalk των ΗΠΑ.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν, στην Ακρινή Κοζάνης, στο Norwalk και στη Philadelphia των ΗΠΑ.

Εμφανίζονται στην ταινία οι: Όλγα Καραπαναγιωτίδου-Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Γιούλα Τσαντεκίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία) και η μικρή Κυριακή Τογρίδου.

Σκηνοθεσία/Εικονοληψία/Μοντάζ: Τρύφωνας Δ. Ζήσης
Οργάνωση παραγωγής & παρουσίασης/Επιμέλεια: Παναγιώτης Θεοδωρίδης
Μουσική: Θεόφιλος Πουταχίδης
Υπότιτλοι-Μετάφραση: Σοφία Λαζαρίδου

Την ταινία θα προλογίσει ο Καθηγητής Νέας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης και την εκδήλωση παρουσίασης της, θα επενδύσουν μουσικά οι Πόντιοι καλλιτέχνες, Θεόφιλος Πουταχίδης και Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Την παρουσίαση θα έχει η Δημοσιογράφος Βάσω Αννουλίδου.