Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Με 100 Ποντιακές λύρες ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά

Με 100 Ποντιακές λύρες ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά
Με 100 Ποντιακές λύρες ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της κυρα-Παράδοσης ανοίγει τις πύλες του και φέτος στην Καλαμαριά, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στον Αύλειο Χώρο Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, με τη μουσική συνοδεία 100 λυράδηδων, νταούλια, τραγούδι  και πολύ χορό, μνημονεύοντας τα 100 χρόνια από την Ποντιακή γενοκτονία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας

3:00 - 5:00 μ.μ.: Εργαστήρια κατασκευών και Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών, Το διαδραστικό σπίτι του Αγίου Βασιλείου, Εργαστήριο σοκολάτας, Ξυλοπόδαροι, Σκηνικά δρώμενα, Το δέντρο των ευχών, Ζωντανή μουσική από μαθητές και καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

4:00 μ.μ.: Ομαδικό παιχνίδι δράσης “Τα χαμένα δώρα των Μάγων” με έπαθλο ένα ποδήλατο!

5:00 μ.μ.: Αφιέρωμα στον Πόντο με το Μουσικό Εργαστήρι και την Ομάδα Νέων Ορφέας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρουπόλεως «Ακρίτες του Πόντου» και τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Φιλική Συμμετοχή Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου!

6:00 μ.μ.: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Κάλαντα από τη Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητροπόλεως, Παραδοσιακά κεράσματα, Κληρώσεις δώρων (τάμπλετ) και άλλες εκπλήξεις!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.