Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στην Αθήνα

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στην Αθήνα
Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στην Αθήνα

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει Διεθνές συνέδριο για το έγκλημα της γενοκτονίας στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Το συνέδριο εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της ομοσπονδίας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου στις 19 Μαΐου του 1919, η οποία σήμανε την έναρξη της τελευταίας και πλέον βάρβαρης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το Δ.Σ. της ΠΟΕ, επέλεξε την πραγματοποίηση του συνεδρίου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς η 9η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος».

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετάσχουν παγκοσμίου φήμης επιστήμονες, ιστορικοί και γενοκτονολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές είναι να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο διαχρονικά ταλανίζει την ανθρωπότητα.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ενώ οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις αίθουσες "Φάρος" και "Πύργος Βιβλίων".