Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

«Καμίαν κι ανασπάλω σε» - Εκδήλωση για την Ποντιακή γαστρονομία

«Καμίαν κι ανασπάλω σε» - Εκδήλωση για την Ποντιακή γαστρονομία
«Καμίαν κι ανασπάλω σε» - Εκδήλωση για την Ποντιακή γαστρονομία

Ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας - Γαστρονομίας - Οινολογίας & Τουρισμού «Ο Κάρανος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και ο Δήμος Βέροιας, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο «Καμίαν κι ανασπάλω σε» την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ., στο οικογενειακό κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι, για την ανάδειξη της ποντιακής διατροφής και γαστρονομίας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά και χορευτικά με το δέοντα σεβασμό στα πλαίσια των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συμμετέχουν ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Αχιλλέας Βασιλειάδης κ.ά.

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ακούσουν την εισήγηση του καθηγητή Βιολογίας κου Θωμά Σαββίδη για την αξία της Ποντιακής διατροφής και να γευτούν τις Ποντιακές νοστιμιές που θα επιμεληθεί η Ελένη Βασιλειάδου και ο Γιώργος Παλησίδης με τους συνεργαζόμενους chefs του Κάρανου. Το μενού θα αποτελείται από 7 Ποντιακά εδέσματα, και συγκεκριμένα, τανομένος σορβάς, περέκ, υβριστόν, σιρόν, λουκάνικο χοιρινό, ποντιακό πουρέ και πουρμάς, τα οποία θα συνοδεύονται από ταν και κρασί.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η "Καμπάνα του Πόντου".