Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

14 Ποντιακοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ημαθία για την Κιβωτό του Κόσμου

14 Ποντιακοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ημαθία για την Κιβωτό του Κόσμου
14 Ποντιακοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ημαθία για την Κιβωτό του Κόσμου

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο 1ος χορός Ποντιακής νεολαίας του νομού Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:00 στο Voice live club Veria.

Πρόκειται για μία συνεργασία 14 Ποντιακών πολιτιστικών συλλόγων του νομού Ημαθίας με σκοπό την ένωση και την καλή σχέση των σωματείων. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και απώτερος στόχος είναι η ημερίδα να γίνει θεσμός στον ποντιακό χώρο.

Σε αυτό το συναπάντημα θα βρεθούν κορυφαίοι καλλιτέχνες. Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης θα ενώσει τη φωνή του με τον Στάθη Νικολαΐδη και τον Αλέξη Παρχαρίδη, αλλά και τους Θεόφιλο Πουταχίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη και Κώστα Καλούση. Κεμεντζέ θα παίξουν οι Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Γιάννης Τσανασίδης, Χρήστος Σιαπανίδης.

Την πνοή τους στο αγγείο θα δώσουν οι Νίκος Ματζηρίδης, Γιώργος Σιαμίδης και Θωμάς Τσοπουρίδης. Νταούλι θα κρούγ'νε οι Κώστας Ζώας, Χάρης Συμεωνίδης και Γιάννης Πολυχρονίδης και στα πλήκτρα θα είναι ο Δημήτρης Φουντουκίδης.

Τιμή εισόδου με ποτό είναι 10 Ευρώ. Στη λαχειοφόρο κλήρωση ένας υπερτυχερός θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο μηχανάκι 50 κυβικών.

Διοργανωτής εκδήλωσης: Εύξεινος Λέσχη Κοπανού.

Συνδιοργανωτές: Ε.Λ. Ειρηνούπολης, Ε.Λ. Επισκοπής, Ε.Λ. Μαρίνας "Η Ρωμανία", Ε.Λ. Χαρίεσσας, Μ.Π.Σ. Άνω Ζερβοχωρίου "Τα Ποντιακά Νιάτα", Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, Σύλλογος Ποντίων Πλατέος "Οι Κομνηνοί", Π.Σ. Ροδοχωρίου "Οι Κομνηνοί", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Ποντιακός Σύλλογος Αράχου "Ο Πόντος", Π.Σ. Νέας Νικομήδειας "Ο Αριστοτέλης", Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδριεας και Περιχώρων, Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς".