Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΟΠΣΑ: Η επίσκεψη Ερντογάν προσβολή για την Ιστορία την τιμή και τις ηθικές αξίες της Αυστραλίας

ΟΠΣΑ: Η επίσκεψη Ερντογάν προσβολή για την Ιστορία την τιμή και τις ηθικές αξίες της Αυστραλίας
ΟΠΣΑ: Η επίσκεψη Ερντογάν προσβολή για την Ιστορία την τιμή και τις ηθικές αξίες της Αυστραλίας

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας αντιτίθεται, στην επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρόεδρου για να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ημέρας των Anzacs.

Οποιοσδήποτε ηγέτης ενός έθνους που επιθυμεί να καλεί φίλη χώρα την Αυστραλία δεν υποτιμά την θυσία και το θάρρος των πεσόντων στρατιωτών της λέγοντας ότι όσοι επισκέπτονται την Τουρκία με αντι-μουσουλμανικά συναισθήματα θα αποστέλλονται πίσω σε φέρετρα, όπως και οι παππούδες τους "κατά την εκστρατεία Gallipoli". Ένα τέτοιο πρόσωπο δεν έχει θέση σε καμία Αυστραλιανή τελετή που τιμά τους πεσόντες ήρωές της που πήγαν στη μάχη για να πολεμήσουν εναντίον της Γενοκτονίας αθώων ανθρώπων, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι ήταν διαφορετικής πίστης.

Κάποιος που ζει εκτός Τουρκίας εύκολα μπορεί να διαπιστώσει πόσο ανήκουστες και κατακριτέες είναι οι ενέργειες του Ερντογάν και πόσο επικίνδυνος είναι. Έχει πραγματοποιήσει μια εκκαθάριση της Τουρκικής κοινωνίας, τιμωρώντας, τους κατά την άποψή του εχθρούς του, κλείνοντας 189 μέσα μαζικής ενημέρωσης και φυλακίζοντας περίπου 319 δημοσιογράφους. Η Τουρκία κατατάσσεται στην 157η θέση από 180 χώρες στον δείκτη ελευθερίας του τύπου του Reporters Without Borders 2019. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 96.885 άτομα και 6.021 ακαδημαϊκοί έχουν απολυθεί. Τέτοιες ενέργειες υποτιμούν τις αξίες που η Αυστραλία θεωρεί πολύτιμες και για τις οποίες θυσιάστηκαν και πέθαναν οι γιοί της και οι κόρες της.

Τα αντισημιτικά συναισθήματά του προβλήθηκαν πολλές φορές από την Εβραϊκή κοινότητα αλλά και τους Ισραηλινούς ηγέτες. Πολλοί άλλοι είχαν στερηθεί θεώρησης εισόδου στην Αυστραλία παρά το ότι είπαν λιγότερα και εκφράστηκαν ηπιότερα.

Μεγάλο ποσοστό των μελών της Ελληνικής παροικίας θεωρούν ότι έχουν ταπεινωθεί, διότι ένας ηγέτης που συμπεριφέρθηκε τόσο απαξιώτικά όχι μόνο θα είχε το προνόμιο να εισέλθει στη χώρα, αλλά θα παραστεί και θα παρακολουθήσει μία από τις πιο ιερές τελετές.

Ως απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων που ο Ερντογάν και η σημερινή κυβέρνησή του συνεχίζουν και επιμένουν στην «απόλυτη άρνηση» της, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας αντιτίθεται στην επίσκεψή του και ζητά να ζητήσει συγγνώμη από την Αυστραλιανή κοινή γνώμη, για την χρησιμοποίηση των πεσόντων του Έθνους για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς που απώτερο σκοπό είχαν την προώθηση του ολοκληρωτικού του καθεστώτος, εξαπλώνοντας πόλεμο στην Μέση Ανατολή, ενώ συνεχίζει να κατέχει παράνομα τμήμα της Κύπρου και να παραβιάζει συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.